TKO ZNA...

Wiltord u povratku na travnjak zabio dva gola

Ovaj bivši francuski reprezentativac, koji je za ''tricolore'' odigrao 92 utakmice i postigao 26 pogodaka, još donedavno je bio bez kluba
French Sylvain Wiltord poses with his new jersey next to Metz's football club president Bernard Serin (L) on February 01, 2010 in Metz, after signing a one-year contract with the French second league club.AFP PHOTO / JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN
 AFP

Sylvain Wiltord, 35-godišnji francuski nogometaš, vratio se u akciju nakon šest mjeseci pauze dvama golovima za svoj novi klub Metz.

Ovaj bivši francuski reprezentativac, koji je za ''tricolore'' odigrao 92 utakmice i postigao 26 pogodaka, još donedavno je bio bez kluba. Drugi dio prošle sezone odigrao je na posudbi u Marseilleu, u koji je prešao iz Rennesa, kluba u kojem je i počeo karijeru. Tri godine igrao je za Bordeaux, četiri za Arsenal, te još tri za Lyon.

Postojale su brojne špekulacije oko kluba u kojem će Wiltord nastaviti karijeru, a spominjalo se i umirovljenje kao jedna od opcija. Ipak, Wiltord je 30. siječnja potpisao za Metz, momčad iz druge francuske lige, a u petak je postigao dva pogotka u domaćoj pobjedi svoje momčadi 3-1 protiv Nimesa u 23. kolu. Poentirao je u 10. i 53. minuti.

Bila je to važna pobjeda Metza koji na ljestvici zauzima četvrto mjesto s 34 voda, sada samo jednim manje baš od trećeg Nimesa. Prva tri mjesta na kraju sezone vode u prvu ligu.

- Dugo vremena nisam igrao, pa sam vrlo sretan što sam postigao dva pogotka, to je ohrabrujuće za nastavak. Nikada ne znate što možete očekivati nakon dugačke stanke. Meni se, eto, dogodio idealni scenarij – ispričao je sretni veteran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 20:58