PUNA USTA POHVALA

Wenger: Eduardo je fantastičan igrač

'Vjerujem u ovu momčad, ali morat ćemo i dalje rasti', kaže trener 'topnika'
 Reuters

LONDON - ‘Briljantno’, ‘sjajno’, ‘zadivljujuće’ samo su neki od epiteta kojima su navijači Arsenala opisali partiju svojih ljubimaca protiv nizozemskog Alkmaara. Četiri pogotka, svaki ljepši od onog prethodnog, namamili su osmijeh i na lice Arsenea Wengera. Francuz nije krio oduševljenje, a u cijelom setu komplimenata najzvučniji je bio onaj o Eduardu.

- Dudu? Čudo od igrača - tepao je svome napadaču menadžer Arsenala, a podlogu komplimentima pronašao je u potezu iz 72. minute kada je Bilićev izabranik sa sredine travnjaka petom gurnuo loptu u ‘for’ Aršavinu koji je u suradnji s Diabyjem rutinski završio akciju za 4-0.

- Nisam ga htio koristiti cijelu utakmicu jer je odigrao dvije teške utakmice s Liverpoolom i Tottenhamom. No, i u ovih dvadesetak minuta pokazao je o kakvom se fantastičnom igraču radi - podvukao je Wenger koji je dodatnu počast svome napadaču dao odabravši ga kao jednog od nositelja kapetanske vrpce.

U srijedu je Eduardo preuzeo traku od Fabregasa. Kada u Engleskoj stranac bude kapetan, to je i više nego dovoljan znak kolika je njegova reputacija.

Iako, stranac-kapetan i nije teško postati kada je riječ o Arsenalu. Naime, u početnoj momčadi protiv Alkmaara samo se mladi Kieran Gibbs može pohvaliti putovnicom Velike Britanije.

Uefa: Eduardova ‘peta’ nominirana za potez kola

Genijalan potez hrvatskog reprezentativca Eduarda da Silve u utakmici protiv AZ Alkmaara oduševio je i Europsku nogometnu federaciju (UEFA) koja ga je nominirala za potez kola.

Arsenal je u 4. kolu na svome Emiratesu svladao nizozemskog prvaka s 4-1, a akciju za posljednji pogodak “topnika” je zapoËeo naš napadaË koji je sjajno petom proigrao Andreja Aršavina. Rus je u nastavku dodao loptu Abouu Diabyju koji je pogodio za 4-0.

“Igra petom je dovoljno Ëesta u današnjem nogometu, ali Eduardova nije bila samo sjajno izvedena, izbacujuĘi AZ-ovu obranu iz igre, veĘ je i omoguĘila Andreju Aršavinu da slobodno doda loptu Diabyju za Ëetvrti pogodak Arsenala”, stoji u objašnjenju Uefe.

Eduardovi protukandidati su vratari Lyona, odnosno Juventusa, Hugo Lloris i Gianluigi Buffon, za sjajne obrane u utakmicama protiv Liverpoola, odnosno Maccabija, zatim Wesley Sneijder za asistenciju Militu u utakmici Dinamo Kijev - Inter, Ronaldinho za nekoliko atraktivnih poteza u dvoboju Milan - Real Madrid, te Sergio Agüero za pogodak volejom u ogledu Atletica i Chelseaja.

Sve poteze moćete pogledati, a potom i glasovati na Uefinoj web-stranici www.uefa.com. (ts)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 13:54