U-19 REPREZENTACIJA

VULIĆ NAKON INAUGURACIJE 'Neću se oslanjati samo na igrače Dinama i Hajduka'

'Zna se da smo kadri pobijediti svakoga, ali i izgubiti partiju koja je naoko riješena'
 Damir Krajac / CROPIX

Zoran Vulić (52) ni dan poslije inauguracije za izbornika reprezentacije U-19 nije skrivao zadovoljstvo ni tajio ponos:

- Uistinu sam počašćen. Hvala vodstvu HNS-a što me se sjetilo nakon toliko godina. Nije bitan uzrast, bitno je da sam u tom điru. Dat ću sve od sebe. Nadam se uspjehu, štoviše, uvjeren sam da će biti i rezultata i igrača. Osjetim li da sam podbacio, povući ću se sam.

Podsjeća kako je došlo do simbioze s centralom u Ulici grada Vukovara 269a, zadnja pošta Zagreb:

- O blagdanima je dvaput nazvao tehnički direktor Romeo Jozak, načelno smo se usuglasili pa na sat-dva sastali u Savezu.

Dojam o čovjeku na čiji račun pojedinci vole ironizirati “prigovarajući” što je doktor znanosti?

- Zar bi bilo bolje da je vozač kamiona! Ja redovito velim ono što mislim, pa ću i sada: impresije o Jozaku su dakako pozitivne. Izvrsne! Vidi se da je u ovom sportu 24 sata dnevno. Obznanio je svoje stavove i razmišljanja, ja sam u istom ili sličnom filmu. Vjerujem da ćemo surađivati odlično, i da će “to” potrajati.

Što obećavate?

- Marljivost, stručnost, valjda se podrazumijeva. Nastojat ću da se moja momčad ne okuplja rijetko, kao dosad. Ne mirim se s podatkom da do listopada i prvog kvalifikacijskog turnira za EP 2015. u Grčkoj imamo samo pet nastupa: dva početkom ožujka s Englezima, jedan u kolovozu s Talijanima te dva u rujnu s Bosancima. Ja sam fajter, najsretniji ako se ispiti puni iskušenja redaju gotovo svakog tjedna. Želim odmah u rat! Znam da je to nemoguće, da su na potezu i klubovi, ali...

Što će poduzeti da njegov team bude bolji, kompaktniji?

- Usavršavati se u svakom segmentu. Ničim ne remetiti unutrašnju koheziju. Neću se osloniti samo na one koji su već probrani, možda ima i drugih izvan objektivno najmoćnijeg Dinama te Hajduka, u Osijeku, Rijeci, Vinkovcima pa i Varaždinu, tradicionalno uglednim školama.

Ne robuje famoznim podjelama na potezu Sjever - Jug, on je Splićanin koji se, za razliku od nekih iskompleksiranih kolega, ne bi ustručavao liderske uloge ni u maksimirskoj svlačionici:

- Opalio bih milijun godina zatvora onome tko nas je posvadio i podijelio, trujući uzajamne relacije! Zar nismo isti, braća po krvi, podrijetlu, nazorima, po svemu? Zar Tomislav Ivić nije vodio Dinamo a Miroslav Blažević uživao u Hajduku? Slijedimo njihove primjere, i njihovu veličinu.

Kako ćemo proći na lipanjskoj završnici?

- Zna se da smo kadri pobijediti svakoga, ali i izgubiti partiju koja je naoko riješena. Ne budimo prestrogi kritičari ako štogod ode u pogrešnom smjeru.

Drago mu je što konkretno nazoče i njegovi neposredni učenici s Poljuda:

- Da, Kalinić, Perišić, Srna, Radošević. Kad ih gledam doista sam zadovoljan. I zbog Jelavića, koga sam pozvao u prvi sastav dok je bio rezerva u juniorskom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 11:19