ŠPACIN JOCKER

Vukušić: Kod Reje sam malo igrao, a više sjedio

Poklepović traži recept za bolju igru Hajduka, ali i rješenja u napadu. U prvi plan gura Vukušića, 18-godišnjeg centar
Glavice, 170210.Nogometni stadion u Glavicama.Pripremna utakmica izmedju NK Glavice - NK Hajduk.Na fotografiji: Ante Vukusic (Hajduk).Foto: Mario Todoric / CROPIX
 Mario Todoric / CROPIX

SPLIT - Neefikasnost je evidentan problem Hajduka. Jasno da ni napadačima nije lako kad nema tečnosti i kombinatorike u igri, jer oni žive od pravih, upotrebljivih lopti u završnici.

Stanko Poklepović traži recept za bolju igru Hajduka, ali i rješenja u napadu. U prvi plan gura Antu Vukušića, 18-godišnjeg centarfora, jednog iz plejade mladih nogometaša “bijelih”.

Poklepović priznaje da ne može ignorirati činjenicu da je mladi Vukušić brz, moćan, željan afirmacije. I, što je najvažnije za centarfora, zabija golove. Vukušić je bio najbolji strijelac Hajduka na pripremama u Španjolskoj (3 gola), a na test-utakmici u Glavicama zabio je četiri komada. Izgurao je u drugi plan Ahmada Sharbinija pa bi protiv Slaven Belupa trebao zaigrati od prve minute u tandemu sa Senijadom Ibričićem.

- Osjećam povjerenje trenera Poklepovića. Ugodno mi je pročitati u novinama trenerove pozitivne kritike. Dokazao sam se golovima na pripremama. Nadam se da je došlo moje vrijeme - kaže Vukušić.

Mladi napadač već je godinu i pol dana u kadru prve momčadi, a “otkrio” ga je Ante Miše, koji mu je pružio prigodu u derbiju protiv Dinama u završnici prošloga prvenstva, kada je i zabio gol (2-2). Nije još imao ni 18 godina...

- Bolji početak u Hajduku nisam mogao ni sanjati. Nakon godine staža u juniorima, gdje sam bio najbolji igrač i strijelac, utrčao sam među prvotimce. Ali znam da me sad čeka pravo dokazivanje.

Strpljivo je čekao svoju prigodu...

- Nadam se kontinuitetu utakmica jer nije lako održavati formu kad malo igraš, a onda opet sjediš na klupi. Tako mi je bilo kod Reje. Kod talijanskog trenera odlično smo radili, ali s Poklepovićem je lakše jer ne postoji jezična barijera.





Kako gledaš na konkurenciju, uz Ibričića za mjesto u vršku napada konkuriraju Ah. Sharbini, Čop, Livaja, Lendrić...?

- Vjerujem u sebe. Kao i svaki napadač, neću priznati nikome da je bolji od mene, svatko od nas mora se dokazati na terenu. Ni na koga nisam ljubomoran. Dat ću sve od sebe, a trener je taj koji određuje tko će igrati.

Osjećaš li dodatni pritisak zbog jako turobne Hajdukove stvarnosti?

- Nije ugodno igrati kada se s tribina zviždi i vrijeđa kao u Polačama. Pokušavam se izolirati od svega i fokusirati samo na igru. Mogu razumjeti navijače. Osobno nisam doživio nikakve neugodnosti. Nadam se da ćemo se navijačima iskupiti pobjedama u prvenstvu i osvajanjem Kupa Hrvatske - zaključio je Vukušić koji je reprezentativac Hrvatske, član je U-19 selekcije.

Osobni KARTON

Ante Vukušić

godine - 18 (r. 4. lipnja 1991.)

pozicija - napadač

visina 177 cm

težina 72 kg

ukupan broj nastupa u HNL-u: 13

golovi u HNL-u: 3

Ivica Kalinić novi sportski direktor umjesto Španjića

Ivica Kalinić imenovan je na funkciju sportskog direktora Hajduka s mandatom na godinu i pol dana. Vijest je i službeno potvrđena, a Kalinić će na toj funkciji zamijeniti Joška Španjića koji ostaje na mjestu pomoćnika trenera Stanka Poklepovića. Kalinić je jednokratno bio trener Hajduka (Žilina), ali se povukao zbog srčanog udara koji je doživio na utakmici. Sad se vraća na posao. (A.O.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 16:33