ŽURI IM SE ZBOG ŠTIMCA

Vrbanović: Markoviću, ne želimo vas tjerati, ali imate vremena do utorka!

'Uvjeren sam da će se u sljedećih 10-ak dana nešto dogoditi i da će postojeća garnitura shvatiti kako vjetar puše i sazvati redovnu skupštinu HNS-a'
 Ronald Goršić/CROPIX

U utorak 15. svibnja na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković bi prisiljen “otkazima poslušnosti” županijskih saveza trebao sazvati Izbornu skupštinu, koja bi se održala prije Eura, a na kojoj bi se izabralo novo vodstvo naše Kuće nogometa koje bi stupilo na dužnost nakon Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

To je novinarima nakon Redovne skupštine Zagrebačkog nogometnog saveza održane u četvrtak prognozirao predsjednik ZNS-a Damir Vrbanović. Na Skupštini su 27 nazočnih od 31 delegata jednoglasno izglasali inicijativu za sazivanjem Izvanredne skupštine HNS-a, također podržavši potencijalnu kandidaturu Davora Šukera za novog predsjednika:

Žuri im se zbog Štimca

- Među nama rečeno, uvjeren sam da će se u sljedećih 10-ak dana “nešto dogoditi” i da će postojeća garnitura shvatiti kako vjetar puše i sazvati redovnu, a ne izvanrednu skupštinu HNS-a, možda već na sjednici IO-a sljedeći utorak, dokad će u Rusanovu 13 ionako stići inicijative za izvanrednu skupštinu potrebnih, 11 županijskih saveza - naglasio je Vrbanović.

Sazove li aktualni predsjednik HNS-a redovnu skupštinu koja bi postala izborna ona bi se mogla održati brzo, dok bi u slučaju inaćenja do izvanredne skuštine moglo proteći zakonski teoretskih 90 dana. Marković nije došao na sjednicu ZNS-a u Frankopansku, nije bilo ni člana Skupštine Davora Šukera niti Zdravka Mamića, na žalost fotoreportera i tv-ekipa.

- Bila je to uobičajena, izvještajna, redovna skupština, no okolnosti promjena u hrvatskom nogometu determinirale su da raspravljamo i o aktualnom stanju i inicijativi županijskih saveza za sazivanjem Izvanredne skupštine HNS-a. Na tragu svih razgovora je da se odgovarajuće promjene izglasaju prije, a primopredaja dužnosti provede nakon Eura. Ne želimo nikoga tjerati ni omalovažavati, tražimo civilizirani i kooperativni pristup aktualnog vodstva i nadamo se da će do toga i doći - kazao je Vrbanović i posebno istaknuo zašto se Mamićevoj i Šukerovoj struji, kojoj se predvidljivo priklonio i Igor Štimac, toliko žuri:

- Sad i službeno znamo da nam izbornik odlazi nakon Eura i od danas se pokreću mehanizmi za izbor novog, europska sezona počinje već sredinom srpnja, krajem srpnja Liga 12, u kolovozu proslava 100-godišnjice HNS-a i prijateljska utakmica sa Švicarskom, početkom rujna kvalifikacije za SP 2014 - stao je nabrajati Vrbanović, budući izvršni direktor HNS-a.

Tajni sastanci

“Novi predsjednik” Šuker i “novi izbornik” Štimac već su dvaput razgovarali, prošli tjedan tajno, ovaj tjedan gotovo javno, a zahtjeve za Izvanrednom skupštinom HNS-a verificiralo je šest od potrebnih 11 županijskih saveza: brodsko-posavski, osječko-baranjski, bjelovarski, međimurski, varaždinski i spomenuti ZNS, čiji je tajnik Ivica Šparavec, ujedno i zastupnik u Skupštini HNS-a, otkrio i da je izglasano i da ZNS u lipanjskim izborima za predsjednika Zagrebačkog športskog saveza podrži kandidata Hrvatskog rukometnog saveza Tomislava Grahovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 14:38