VATRENO U CHICAGU

VIDEO: Utrčao na teren i ljubio kopačke Ronaldinhu

Amerikanci su se ponašali 'europski'. Utrčavanja na teren, baklja na terenu... Neuobičajeno za njih
A fan, center, talks to A.C. Milan's Ronaldinho as security guard tries to catch during the first half of an international friendly soccer match between A.C. Milan and the Chicago Fire in Bridgeview, Ill., Sunday, May 30, 2010. (AP Photo/Nam Y. Huh)
 AP

Nogometaši Milana ne miruju čak niti zbog Svjetskog prvenstva u nogometu. Kako mnoge njihove zvijezde, poput Ronaldinha, Pata i Seedorfa, nisu pozvane na najveću nogometnu smotru, klub je odlučio popuniti blagajnu i olakšati ova teška vremena tako što je organizirao turneju po Americi. Ne bi ta turneja bila toliko zanimljiva da na utakmici protiv Chicaga nisu bila dva utrčavanja navijača na teren i jedna bačena baklja.

Već tijekom prvog poluvremena fanovi Chicago Firea dali su do znanja kako neće biti tipična američka publika. Omamljen Ronaldinhovom pojavom zaneseni je navijač probio sve zaštitarske blokade i utrčao na teren kako bi poljubio kopačke nekad najboljem nogometašu svijeta. On je to popratio uz prepoznatljiv osmijeh i usput zagrlio navijača dok su ga redari vukli prema izlazu.

Taj događaj je očito 'dao krila' i drugima pa je u drugom dijelu na teren utrčao još jedan navijač, ali ovoga puta su ga zaštitari zaustavili prije nego je ikoga stigao poljubiti ili zagrliti. Srušili su ga na pod i bili nemilosrdni, bez obzira što im je Seedorf pokušao objasniti kako ipak nije to toliko strašna stvar i da malo popuste u interveniciji. Nisu se obazirali na Nizozemca.

Baš kao niti obrana Chicaga, kojoj je neometan postigao jedini pogodak na iznimno opuštenoj i više-manje revijalnoj utakmici. A da sve ipak baš ne prođe u tako opuštenoj atmosferi pobrinuli su se ponovno navijači Firea i sukladno imenu upalili baklju, te je ubacili na teren. Policija nije ušla na tribinu zbog toga.

Prijateljski susret:

Chicago Fire - Milan 0-1 (Seedorf 47)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 09:31