PREMIERSHIP

VIDEO: UNITED OTVORIO SEZONU POBJEDOM Nisu presudila skupa pojačanja, već komični autogol Spursa

Tottenham je nešto življe krenuo u utakmicu i bio opasniji u prvih 20 minuta, ali nespretni autogol Kylea Walkera u 22. minuti okrenuo je zbivanja na travnjaku
MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 08: Memphis Depay (C) and Wayne Rooney (R) of Manchester United celebrate their first goal scored by Kyle Walker (L) of Tottenham Hotspur during the Barclays Premier League match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Old Trafford on August 8, 2015 in Manchester, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images)
 Michael Regan / Getty Images / 2015 Getty Images

Manchester United na Old Traffordu pobijedio je Tottenham 1:0 u otvarajućoj utakmici nove premierligaške sezone poslije autogola Kylea Walkera u 22. minuti. Stadion je, dakako, bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a navijači su mogli pozdraviti nova imena poput Romera ili Schweinsteigera.

Tottenham je nešto življe krenuo u utakmicu i bio opasniji u prvih 20 minuta, ali nespretni autogol Kylea Walkera u 22. minuti okrenuo je zbivanja na travnjaku. Manchester United je zadominirao i preuzeo inicijativu, a gosti su presingom u drugom poluvremenu pokušali izvući bod s Old Trafforda, ali bezuspješno.

Vrijedi reći da su taj bod igrom možda i zaslužili jer je statistika pokazala potpunu izjednačenost u broju udaraca po golu i posjedu lopte.

- Došli smo igrati nogomet i u tome uspjeli. Nažalost, izostali su samo pogoci ali nećemo klonuti duhom, na dobrom smo putu. Šteta što sam zabio autogol, htio sam najbolje ali preusmjerio sam loptu u mrežu umjesto u korner - izjavio je strijelac autogola i tragičar susreta Kyle Walker, a menadžer gostiju Mauricio Pocchetino dodao je kako je frustriran rezultatom te kako je njegova momčad zaslužila više.



MU1.0.

Pored Tottenhamovih nespretnosti, Crvene Vragove je spasio i Sergio Romero dvjema vrlo dobrim intervencijama u smiraju ogleda, zaustavivši pokušaje Lamele odnosno Eriksena. Romero je tako opravdao povjerenje Louisa van Gaala, koji je inzistirao na znancu iz AZ Alkmaara i nedavno ga doveo u klub, a upravo je pitanje vratara bilo jedno od škakljivijih uoči utakmice dvaju rivala. Van Gaal je odlučio ostaviti prvog golmana Davida De Geu na klupi rekavši kako Španjolac nije dovoljno koncentiran uslijed stalnih špekulacija o potencijalnom transferu u madridski Real te da De Gea "nije isti čovjek kao prošle sezone".

Odluka se pokazala dobrom, a treba svakako notirati i debi Bastiana Schweinsteigera, ovoljetnog pojačanja iz minhenskog Bayerna. Njemački veznjak je ušao u 60. minuti umjesto Michaela Carricka i zajedno s Morganom Schneiderlinom odigrao na poziciji zadnjeg veznog, a zaradio je i žuti karton u 69. minuti.

Osim Schweinsteigera i Romera, debitirali su i Depay i Darmian, ali titulu igrača utakmice dobio je domaći dečko.

- Važno je krenuti u prvenstvo pobjedom i sačuvati mrežu netaknutom. Mi u obrani smo bili jako koncentrirani, ali moram reći i da je Tottenham znao zaprijetiti. Hvala navijačima na podršci, vjerujem da ćemo ovako i nastaviti - rekao je Chris Smalling, stoper domaćeg teama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 03:03