NOVI HIT YOUTUBEA

VIDEO: Rubil zabio u pogrešnu mrežu, a čestitke stižu sa svih strana

Hrvatski nogomet opet je hit na internetskom servisu YouTube. Nakon antologijskih promašaja Ilije Sivonjića i Ante Vukušića, veliku popularnost osvojio je autogol Gorana Rubila

SPLIT - Videoklip pod naslovom “Amazing Own Goal” (čudesan autogol) u dva dana imao je više od 60.000 ulaza. Hajdukov desni bočni tim bizarnim potezom s utakmice protiv Lokomotive stekao je zavidnu internetsku popularnost, ali još nije uspio dostići majstoriju nekadašnjeg vratara Cottbusa Tomislava Piplice, čiji je autogol postigao “nakladu” od 280.000 ulaza.

- Nikada nisam imao toliko telefonskih poziva kao nakon tog autogola. To mi je razumljivo, ipak se takvo što ne događa često. U karijeri se nisam nazabijao golova, ali ovaj ću sigurno dugo pamtiti. Po lošem, nažalost - priznao je Rubil s kojim smo razgovarali u ponedjeljak.

U nogometu se znaju dogoditi najbizarnije stvari, pa i to da se igrač proslavi autogolom.

- Suigrači me zezaju da sam zabio pravi eurogol, ali u pogrešna vrata. Osjećam se krivcem, iako sam se nadao da ćemo nakon Vukušićeva gola pobijediti Lokomotivu i da će ta moja pogreška biti izbrisana. No, to se nije dogodilo, a sva sreća da je nova utakmica već u srijedu jer želim popraviti dojam.

Što možemo očekivati od Hajduka u Maksimiru?

- Dinamo smo pobijedili ove sezone na Poljudu, pokazali smo da se možemo s njima nositi. Kao što smo ih i lani dobivali, iako su oni osvajali trofeje. Naš je problem što kiksamo protiv Rijeke, Šibenika ili Karlovca...

Što je prednost Dinama, a što Hajduka?

- Jači su u realizaciji, dok nama treba pet šansi da bismo zabili gol. Bit ćemo jako motivirani da dokažemo da nismo slabiji koliko to sugerira bodovni učinak u prvenstvu.

Lopta mi je prešla preko noge i umjesto u autu završila u mreži

Evo kako Rubil objašnjava bizarni autogol: - Želio sam loptu izbiti paralelno s linijom kaznenog prostora u aut na suprotnoj strani. Nažalost, lopta mi je prešla preko noge, bilo je i malo vjetra i završila je tamo gdje nisam želio: u maloj mreži Subašićevih vrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 07:22