LJUBIMAC NAVIJAČA

VIDEO: Rooney pokvario Beckhamov povratak

Manchester United's Paul Scholes stands with AC Milan's David Beckham (R) during their Champions League last 16, second leg soccer match at Old Trafford in Manchester, northern England March 10, 2010. REUTERS/Darren Staples (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER)
 Reuters

ZAGREB - United je dočekao Milan s pogotkom viška iz prve utakmice, najjačim stoperskim tandemom na svijetu i Wayneom Rooneyjem. Sasvim je to bilo dovoljno aduta u rukama Alexa Fergusona da pokvari povratak Beckhama na Old Trafford nakon osam godina dobrovoljnog egzila.

Utakmica je jednosmjernom ulicom krenula već u 13. minuti, a nastavila se početkom drugoga djela. U oba slučaja egzekutor Milanovih ambicija bio je Wayne Rooney.

S četiri pogotka MIlanu u dvije utakmice pokazao je zašto ga guraju na pijedestal najboljeg na svijetu. Posao su do kraja završili Park i Fletcher za visokih 4-0 i neslavan oproštaj Leonardovih izabranika. Ako je Rooney velika priča Old Trafforda, tu je ulogu “ukrao” Beckhamu.

Povratak je protekao je uz ovacije. Ne znamo tko je dobio veći pljesak. Rooney kada je napustio trevnjak, ili Beckham koji je na njega ušau. U svakom slučaju, zvižduci su odavno rezervirani za braću Glazer. Plasman među osam najboljih nije promijenio mišljenje navijača. Poslije utakmice, Beckham je bio emotivno u “autu”:

- Hvala na ovakvom prijemu - sipao je “bombone” na račun publike, a ponešto od toga otišlo je i u Rooneyjevu smjeru.

- Wayne je čudo. Uz Cristiana Ronalda i Messija, najbolji je napadač na svijetu.

Van der Sar: Prvi je pogodak usmjerio utakmicu

Milan je imao nekoliko izglednih prilika u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Old Traffordu, no ono što nisu "očistili" obrambeni igrači Manchester Uniteda pohvatao je vratar Edwin van der Sar.

- Prvi je pogodak usmjerio utakmicu. Milan je nakon njega za prolazak morao tri puta pogoditi našu mrežu, a to je na Old Traffordu uistinu teško učiniti. Organizirani smo u obrani, a imamo i strašan napad. Milan je imao svoje šanse na utakmicu i zato sam sretan što smo mi ti koji su izborili četvrtfinale.

- Proučili smo Milanovu igru, ali nas je menadžer (Ferguson) uvjerio da je važno to kako ćemo mi igrati.

- Od odlaska Cristiana Ronalda igramo drugačiji nogomet, a i Milan je izgubio Kaku, također sjajnoga igrača, no razliku čini Wayne Rooney. Igra sjajno, mnogo bolje nego prošle sezone, a to je osjetio i Milan s četiri primljena pogotka. Tri ih je postigao glavom, a uopće nije visok već gladan nogometa što se vidi u svakoj utakmici - kazao je nizozemski čuvar Unitedove mreže. ( Totalsport)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 16:11