GOL U 90. MINUTI

VIDEO: QPR - DERBY 1-0 Kranjčarov QPR se vraća u Premiership nakon neviđene drame!

QPR je s igračem manje zabio gol u posljednoj minuti. Junak je Bobby Zamora
 AFP

Nogometaši QPR-a slave povratak u Premiership. Londonski klub našeg Nike Kranjčara put do elite engleskog nogometa izborio je preko najtrnovitijeg mogućeg puta. U utakmici od 120 milijuna funti Rangersi su pobijedili Derby County s 1-0 golom Bobbyja Zamore u posljednjoj minuti.

QPR je gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje, skoro pa i nije izlazio iz 16-erca, a onda je u zadnjoj minuti uslijedio pravi show. Branič Derbyja Richard Keogh je pogriješio i kao na pladnju poslužio Zamoru, koji je s desetak metara sjajno naciljao i izazvao potpuni delirij na tribini na kojoj se nalaze navijači QPR-a...

QPR je lani ispao iz Premijerlige, a tek je 17. klub u povijesti koji se odmah uspio vratiti u elitno društvo, dok je taj uspjeh u financijskom smislu vrijedan više od 80 milijuna funti po Deloitteu. Po tome je majstorica za plasman u Premijerligu po ukupnoj financijskoj nagradi bogatija i od finala Lige prvaka.

Derby County, prvak Engleske iz 1972. i 1975. zadnji puta je bio u najjačem razredu 2008. godine. Poraz od QPR vjerojatno znači i otkaz treneru Steveu McLarenu, dok neki engleski mediji tvrde da će klub preuzeti bivši izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac.

S druge strane, prolazak QPR-a u Premiership vjerojatno znači i ostanak Nike Kranjčara na Otoku. Hrvatski reprezentativac je ranije najavio da ako s Rangersima prođe pakao Championshipa da se vjerojatno neće vraćati u Kijev.



Derby County - Queens Park Rangers 0-1, Zamora... by dm_525b2245553f8

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 04:17