OGORČENI PULJANI

VIDEO: 'POKRADENI SMO, PA NIJE SAMO ZAGREB SVIJET. NEKA ME KAZNE I IZBACE IZ LIGE. MA MI SMO KU..., A NE PRIJATELJI!' Pamić podivljao nakon poraza

Tu više nema ljudskosti. I mi smo prijatelji? Ma mi smo ku...! Oprostite, hvala lijepo - rekao je pulski trener

'Lopovi, lopovi', dugo nakon kraja susreta Istra 1961 – Lokomotiva, odzvanjalo je pulskim stadionom Aldo Drosina. Nikad kao do sinoć gledatelji nisu nezadovoljni napustili stadion na kojem su Zagrepčani zgodicima Mišića i Pjace u 86. i 89. minuti preokrenuli susret i ostali na vrhu ljestvice sa stopostotnim učinkom nakon 4. kola.

Vodili su Puljani zgoditkom Križmana od 65. minute, a par minuta prije i poslije toga sudac Bruno Marić propustio je dodijeliti isključujuće žute kartone već požutjelim Samatehu i Mrzljaku zbog prekršaja i napucavanja lopte nakon prekida. Značajno je da je trener Tomislav Ivković oba igrača nakon toga odmah zamijenio, Samateha nakon što je u igru ušao u 34. minuti. Usto, Puljani smatraju da su igrači Lokomotive trebali izbaciti loptu iz igre uoči akcije za izjednačenje nakon što je na travnjaku ostao ležati Franjić, a upravo je to dovelo i do izljeva bijesa trenera Igora Pamića prema klupi gostiju.

- Izbjegavam govoriti o nenogometnim temama. Moji igrači bili su fantastični i tu stavljam točku. Međutim, cijela Hrvatska vidjela je prošle godine kako nas se u Maksimiru pokralo protiv Lokomotive. Danas se to učinilo opet jer trebali su dobiti dva crvena kartona. Igrači Lokomotive nisu krivi, oni su navikli na takva suđenja. Liga 10? Ma može i Liga 8, Liga 6 dok se ovakve situacije događaju i nitko ništa ne može. Neka me kazne, izbace iz lige, ali nije samo Zagreb svijet. I Pula je lijep dio Hrvatske, ali u nogometu ne možemo učiniti ništa, sipao je žuč Pamić nakon susreta, istaknuvši da je reagira prema protivničkoj klupi ne zbog pogotka dok je pulski igrač ležao na travnjaku već slavlja što smatra sramotnim.

- Nije nama nedostajalo ništa niti u prvom dijelu. Griješili smo i omogućavali konte protivniku. U nastavku smo stisnuli gas i to je bilo dovoljno, ali to što je rezultat ovakav treba nekom drugom zahvaliti. Ne znam kako ću nakon ovog dignuti moje igrače, mi na utakmicu idemo na jedan način, a 'gospoda' na drugi. Tu više nema ljudskosti. I mi smo prijatelji? Ma mi smo ku...! Oprostite, hvala lijepo - rekao je pulski trener.

Činjenica je da je Lokomotiva u prvom dijelu susreta bila puno opasnija momčad. Tri izgledna zicera propustili su realizirati Mišić, Bručić i Matas, no, nastavak je ponudio sasvim drugačiju sliku, Istra 1961 nije dozvolila izlazak lopte s gostujuće polovice, redale su se prigode pred Picakom.

- Vrlo dobra utakmica s dva različita dijela. U prvom smo propustili velike prigode, u nastavku nas je Istra stisnula i nismo mogli izaći od naših vratiju. Međutim, utakmica traje 90 minuta, nekim promjenama okrenuli smo situaciju na terenu, bili opasniji i pobijedili, a svaka je pobjeda zaslužena iako bi remi bio pravedan ishod, rekao je Ivković, koji nije želio komentirati sudačke odluke, te tvrdivši da su izmjene Samateha i Mrzljaka bile ionako spremne.

- Zašto bi mi bilo neugodno? I kad je Matas i prvom dijelu ležao na travnjaku igrači Istre su nastavili akciju. I jedno i drugo možda je nekorektno zbog fair-playa, ali je sastavni dio nogometa. Ne zamjeram niti Pamiću što me odgurnuo, to je bilo u žaru borbe, reakcija u tom trenutku, kaže trener Lokomotive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 18:29