SLAVLJE BAYERNA

VIDEO: Olić i Pranjić bolji od Šimunića

Munich's Ivica Olic, right, and Hoffenheim's Demba Ba, left, challenge for the ball during the German first division Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and 1899 Hoffenheim in the stadium in Munich, southern Germany, on Friday, Jan. 15, 2010. (dapd Photo/Christof Stache) NO MOBILE USE UNTIL 2 HOURS AFTER THE MATCH, WEBSITE USERS ARE OBLIGED TO COMPLY WITH DFL-RESTRICTIONS, SEE INSTRUCTIONS FOR DETAILS ***
 AP

Nogometaši Bayerna nastavili su u istom ritmu u kojem su završili prošlu godinu. Ostvarili su sedmu pobjedu u nizu u službenim utakmicama i barem privremeno zasjeli na vrh Bundeslige.

Bavarski je klub u prvoj utakmici 18. kola njemačkog prvenstva na svojoj Allianz Areni, pred 69.000 gledatelja, pobijedio Hoffenheim s 2-0.

Poveli su domaći u 35. minuti kada je s lijeve strane loptu u kazneni prostor ubacio Schweinsteiger. Hrvatski branič Hoffenheima Josip Šimunić pokušao ju je izbiti glavom, ali samo ju je prebacio na drugu stativu gdje ju je dočekao Martin Demichelis i lakoćom smjestio u mrežu.

Konačnih je 2-0 u 86. minuti postavio Miroslav Klose koji je ušao u igru u 63. minuti umjesto Ivice Olića. Mark van Bomel je s desne strane uputio oštru prizemnu loptu u šesnaesterac, a Klose ju je u padu zakucao u gol gostiju. U sudačkoj nadoknadi je Mario Gomez pogodio stativu, a naš Danijel Pranjić, koji je u 77. minuti zamijenio Thomasa Müllera, nije uspio odbijenu loptu poslati u mrežu.

Za Hoffenheim je cijelu utakmicu odigrao Šimunić koji je u 81. minuti zaradio žuti karton. Prvi je put ove sezone od prve minute startao i potencijalni mladi hrvatski reprezentativac Boris Vukčević. Odigrao je samo prvo poluvrijeme, a kao i Šimuniću, sudac mu je pokazao žuti karton.

Bosansko-hercegovački reprezentativci u dresu Hoffenheima, Sejad Salihović (žuti karton) i Vedad Ibišević, odigrali su svih 90 minuta.

Bundesliga, 18. kolo:

Bayern – Hoffenheim 2-0 (Demichelis 35, Klose 86)

Redoslijed: 1. Bayern 36, 2. Bayer Leverkusen 35 (-1), 3. Schalke 34 (-1), 4. HSV 31 (-1), 5. Borussia Dortmund 30 (-1)...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 19:51