NIZOZEMSKI HULIGAN

VIDEO: Najgori 'mesar' današnjice užasno polomio suparnika!

Nizozemski izbornik Bert van Marwijk povukao je poziv veznjaku Manchester Cityja za oglede protiv Moldavije i Švedske
 AP

ZAGREB - Igrala se tek treća minuta utakmice na Eastlandsu. Velik broj domaćih gledatelja čak je zapljeskao krvoločnom startu Nigela De Jonga na Hatemu Ben Arfi. Očito ni oni u prvi tren nisu shvatili da će sljedećih minuta na svojem omiljenom stadionu gledati najmrskije im scene... Bolni jauk mladog Francuza u dresu Newcastlea prekinuo je njihovo oduševljenje. Liječnička služba bila je brza, a reakcije Francuzovih suigrača odaslale su jasan signal: na Otoku je pukla još jedna noga! Sljedeći dan lom tibije i fibule na lijevoj nozi je potvrđen, ali netočnom se pokazala informacija da su stradala oba donja ekstremiteta.

Nigel De Jong (25) jedan je od nogometaša koje ne možete zaobići pri sastavljanju liste najpoznatijih nogometnih mesara današnjice. Nizozemski reprezentativac u društvu s Gattusom ili Mascheranom ne bi se osjećao nimalo podređeno. Štoviše, posljednjih je nekoliko mjeseci ubojitost njegovih krampona šokirala nogometni svijet. U ratničkom finalu Svjetskog prvenstva upravo je De Jong počinio najzapamćeniji nasrtaj. Kung-fu “majstorstvo”, kojim je umalo “ubio” Xabija Alonsa, priskrbilo mu je samo žuti karton. Napad kojim je Ben Arfu poslao na operaciju i dugotrajnu rehabilitaciju - ni prekršaj!

- Očito postoje dvostruka mjerila jer ovakav je nasrtaj nemoguće ne vidjeti! Ne sviđa mi se način na koji Nigel pomiče granice prihvatljivoga, pogotovo u situacijama kad nema potrebe za time - komentirao je start i sučevu odluku nizozemski izbornik Bert van Marwijk koji je De Jongu dao slobodni tjedan rekavši da ne bi imalo smisla u ovakvom ga stanju koristiti u reprezentaciji.

- Razgovarao sam i s njim i s ostalim igračima prije treninga te im objasnio svoju odluku. S Nigelom ću sigurno još jednom jer znam da mu sada treba pomoći - zaključio je van Marwijk.

Ovo očito nije sezona suca Atkinsona

Martin Atkinson, sudac koji je vodio nedjeljnu utakmicu, vjerojatno će 3. listopada 2010. pamtiti do kraja karijere. Jedan od najcjenjenijih sudaca na Otoku napravio je katastrofalnu pogrešku ne dosudivši čak ni prekršaj zbog loma noge. Ostaje nejasno zašto tako iskusan sudac barem nije naknadno, kada je vidio posljedice De Jongova starta, propisno sankcionirao Nizozemčevu brutalnost. Osim toga, za City je dosudio dvojbeni jedanaesterac na Tevezu, a na drugoj strani nije sankcionirao očitiji faul na Ameobiju.

Drugi je to slučaj ove sezone u kojem se Atkinsona spominje u negativnom kontekstu. Arbitar koji je na Fifinoj listi od 2006. vodio je utakmicu Everton - Manchester United. Pri rezultatu 3-3 označio je kraj utakmice u situaciji u kojoj je Everton bio u šansi postići pobjednički gol. Menadžer Evertona David Moyes i njegov pomoćnik Steve Round promptno su utrčali na travnjak želeći se obračunati s Atkinsonom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 20:21