ALAN SHEARER

VIDEO: Najbolji strijelac u povijesti Premier lige dobit će kip u Newcastleu

Alan je bio od nemjerljivog značaja za Newcastle i zaslužuje mjesto u široj zajednici ovoga grada - otkriva Freddy Shepherd, bivši predsjednik Newcastlea
24 Feb 2001: Alan Shearer of Newcastle United in action during the FA Carling Premiership game against Manchester City at St James Park in Newcastle, England. Manchester City won the game 1 - 0. \ Mandatory Credit: Gary M Prior/Allsport
 Gary M. Prior

Newcastle se sprema odati posebno priznanje svojoj klupskoj legendi Alanu Sheareru. Izradit će bronačani kip njegova lika kao trajan podsjetnik na sve odlične igre koje je pružio za Svrake.

- Izradit ćemo kip u liku Alana Shearera, a uskoro ćemo odlučiti i gdje će biti postavljen. Alan je bio od nemjerljivog značaja za Newcastle i zaslužuje mjesto u široj zajednici ovoga grada - otkriva Freddy Shepherd, bivši predsjednik Newcastlea.

Shearer je doveden 1996. godine iz Blackburna za tada rekordnih 15 milijuna funti, a tijekom deset godina postigao je 206 golova za Svrake. Izradi kipa prionut će umjetnik Tom Maley, a za izradu dva metra i 89 centimetara visoke statue trebat će mu četiri mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 10:09