DOBILI SA REZERVAMA

VIDEO: Milan u četvrtfinalu talijanskog kupa

 Reuters

Nogometaši Milana plasirali su se u četvrtfinale Talijanskog kupa tijesnom 2-1 pobjedom nad trećeligašem Novarom na San Siru.

U utakmici u kojoj je trener “rossonera” Leonardo dao priliku igračima koji u Seriji A ne dobivaju puno prilika, domaćin je očekivano poveo već u 12. minuti preko Filippa Inzaghija, ali je borbena Novara izjednačila u prvoj minuti drugog poluvremena preko Pabla Andresa Gonzaleza.

Pobjedu Milanu je donio francuski veznjak Mathieu Flaminiu 81. minuti dalekometnim udarcem s nekih 20-ak metara.

U četvrtfinalu će Milan igrati protiv pobjednika dvoboja Udinese - Lumezzane.

Momčad Catanije svladala je u gostima Genou s 2-1, te je izborila četvrtfinalni susret protiv Rome. Isti klubovi sastali su se prošle nedjelje na istom stadionu ( u utakmici Serije A), Luigija Ferrarija u Genoi, i tada je domaća momčad slavila s 2-0. Catania je samo tri dana kasnije uzvratila za taj poraz.

Gosti su već nakon osam minuta vodili s 2-0, a dvostruki strijelac bio je Gianvito Plasmati. Marco Rossi smanjio je u 57. minuti na 1-2, što je bio i konačni rezultat.

Ivan Jurić ušao je u igru u momčadi Genoe u 63. minuti. Njegovom ulasku u igru prethodila su čak dva crvena kartona koje su domaći nogometaši dobili u samo dvije minute. Prvo je u 58. Papaststhopoulos dobio drugi žuti zbog igranja rukom, a onda je kapetan Genoe Marco Rossi zbog upornih prigovora dobio izravni crveni karton.

S dvojicom igrača manje na terenu, Genoa nije uspjela nadoknaditi rezultatski minus.

Nogometaši Juventusa pobijedili su kao domaćini Napoli s 3-0 u osmini finala Kupa Italije. Sljedeći protivnik ''stare dame'' u ovom natjecanju bit će prvak Inter.

Uoči utakmice su vodeći ljudi Juventusa, na čelu s predsjednikom Jean Claudeom Blancom, poručili da trener Ciro Ferrara ne treba strahovati za svoju poziciju, čak i u slučaju poraza od Napolija. S druge strane, neki su mediji javljali da je uprava Juventusa odlučila zahvaliti Ferrari na uslugama, neovisno i ishodu utakmice u srijedu.

Bilo kako bilo, Ferarra može biti malo mirniji, nakon što je njegova momčad svladala Napoli i kvalificirala se u četvrtfinale, čime se barem malo iskupila za niz rezultatskih podbačaja u posljednje vrijeme, koji je kulminirao nedjeljnim porazom u Torinu u prvenstvu od Milana s 3-0.

Brazilac Diego i kupska ikona Alessandro Del Piero bili su najzaslužniji za uvjerljivu Juventusovu pobjedu protiv Napolija. Diego je zabio prvi gol u 24. minuti, Del Piero drugi u 77., a onda je Diego u 82. zaradio penal i crveni karton gostujućeg igrača Continija, a Del Piero minutu kasnije realizirao najstrožu kaznu za konačnih 3-0.

Talijanski kup, osmina finala:

Milan – Novara 2-1 (Inzaghi 12, Flamini 81 / Gonzalez 46)

Genoa – Catania 1-2 (Rossi 57 / Plasmati 5, 8)

Juventus – Napoli 3-0 (Diego 24, Del Piero 77, 83 - 11 m)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 00:50