SERIE A

VIDEO: JUVENTUS - ROMA 3-0 Rimljani potopljeni kod lidera, Juventus pobjegao na +8!

Momčadi Antonija Contea bila je to 16. ovosezonska pobjeda kojom su nanijeli Romi prvi ovosezonski poraz i ujedno pobjegli rimskom klubu na osam bodova prednosti
 AFP

Juventus je u derbiju 18. kola pobijedio Romu sa 3-0 i tako najbližim pratiteljima iz Rima pobjegao na ogromnih osam bodova prednosti. Juve nije odigrao utakmicu za pamćenje, ali presudili su dva genijalna poteza Teveza i Pirla i lake egzekucije Vidala i Bonuccija. Nakon toga su se gosti raspali i bilo je samo pitanje koliko će golova završiti u Rominoj mreži.

Roma je većim dijelom utakmice imala jalovu inicijativu, a Buffon je imao nekoliko intervencija, ali nijednu težu. Osim par dalekometnih pokušaja Pjanića, veliki vratar je bio uglavnom u ulozi promatrača.

Roma je nešto bolje otvorila utakmicu (polušansa Pjanića), ali Juve je poveo iz prve ozbiljnije akcije. Nevjerojatno, domaći su izigrali cijelu Rominu obranu u - petercu! Tevez je kroz dva Romina braniča kratko proigrao Vidala, a Čileanac je iz blizine neumoljivo zatresao mrežu!

Nakon gola Rimljani su se trgnuli, desetak minuta su opsjedali gol domaćih, ali Buffon se baš i nije znojio.

Trenutak odluke stigao je već u 48. minuta nakon ogromnog propusta obrane Rome. Pirlo je maestralno ubacio s lijeve strane iz slobodnog udaraca, a na drugoj stativi potpuno zaboravljeni Bonucci je iz blizine zakucao loptu u gol... Bio je to i kraj priče, gosti nisu imali ni snage ni znanja za povratak u susret. Dapače, nervoza je učinila svoje i u dvije minute Roma je ostala bez dva igrača - De Rossija i Castana. Točku na 'i' stavio je Mirko Vučinić iz penala nakon što je upravo Castan igrao rukom u 16-ercu.

Fiorentina se dugo mučila protiv pretposljednjeg Livorna, da bi na kraju ipak golom Gonzala Rodrigueza došla do 11. ovosezonske pobjede. Zabio je Rodriguez glavom u gornji lijevi kut nakon ubacivanja Borje Valera iz kornera. Ante Rebić odgledao je cijeli susret s klupe za Fiorentinine pričuve.

U drugom je susretu Cagliari imao veliku priliku uzeti tri boda protiv Chieva, ali je Mauricio Ricardo Pinilla u 66. minuti propustio realizirati jedanaesterac. Njegov je udarac otišao preko gola. Manuel Pamić nije ulazio u igru kod Chieva.

Serie A, 18. kolo:

Fiorentina - Livorno 1-0 (Rodriguez 66)

Chievo - Cagliari 0-0

Juventus - Roma 3-0 (Vidal 17, Bonucci 48, Vučinić 78-11m)

Redoslijed: 1. Juventus 49, 2. Roma 41, 3. Napoli 36 (-1), 4. Fiorentina 36, 5. Inter 31 (-1)...8. Cagliari 21...16. Chievo 16...19. Livorno 13...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 15:27