BELGIJSKO PRVENSTVO

Vatreno krštenje: Leko do remija s dva igrača manje

Leko je prije nekoliko dana zaključio igračku karijeru u Lokerenu i postao trener Leuvena, pretposljednje momčadi na ljestvici
 www.sporza.be

Vatreno je krštenje imao bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Leko kao trener belgijskog prvoligaša Leuvena. Leko je prije nekoliko dana zaključio igračku karijeru u Lokerenu i postao trener Leuvena, pretposljednje momčadi na ljestvici. U novoj je ulozi debitirao ove subote na gostovanju kod Liersea u sklopu 28. ligaškog kola.

Leuven je prije ove utakmice osvojio samo dva boda u gostima, pa je bilo jasno koliko je težak zadatak pred Lekom, a stvari su se dodatno zakomplicirale u prvom poluvremenu. Najprije je u 37. minuti drugi žuti karton u sastavu Leuvena dobio Evariste Ngolok, a samo minutu kasnije je izravno isključenje zaradio Jovan Kostovski!

Činilo se da je s dva igrača manje Lekina momčad osuđena na poraz, ali izdržala je cijelo drugo poluvrijeme bez primljenoga gola i ugrabila bod. I dalje je, međutim, na pretposljednjem mjestu s pet bodova zaostatka za zonom spasa, tako da je čeka teška borba za ostanak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 01:25