NULA U POLUFINALU KUPA

Varteks prošao Šubićevac neokrznut

Šibenik nije uspio steći niti minimalnu prednost poslije prvih 90 minuta polufinalnog nadmetanja s Varaždincima
Sibenik, 240310.Stadion Subicevac.Prva utakmica polufinala nogometnog Kupa RH izmedju NK Sibenik - NK Varteks Varazdin.Na slici: navijaci Sibenika, Funcuti .Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Niksa Stipanicev / CROPIX

ŠIBENIK - Optimisti bi barem rekli da modri nisu primili gol, što ih uoči uzvrata ipak i dalje zadržava barem u podjednakim šansama s krojačima. Modri su ponovili neuvjerljivo izdanje kao protiv Zadra na startu proljeća, nisu uspjeli nametnuti svoj agresivan stil igre. Posebice to vrijedi za vezni red koji je bježao od građenja igre. Pa su bokovi diktirali igru. Poseban problem je neefikasnost Karačićeve momčadi, koja je u trećem domaćem susretu ostala samo na jednom postignutom golu (Zadar). Navijači su poslije meča bili razočarani, ali ne i trener domaćih Branko Karačić.

- Nismo uspjeli pobijediti, steći barem neku minimalnu prednost, ali ostaje jedan bitan detalj - nismo primili gol. Pritisak? To je O.K., ali treba znati igrati pod pritiskom. Nasjeli smo na igru gostiju, vezni red se nije nametnuo. I u takvoj igri smo stvorili 4-5 šansi. Slažem se da da ovo nije bilo izdanje na potrebnoj razini. Ipak, sve karte su i dalje otvorene. Pobjednik će se odlučivati u uzvratu - istaknuo je učitelj Šibenčana.

Varaždinci su se branili svih 90 minuta, najčešće sa svih 10 igrača iza lopte. Ali, kada su izlazili u kontre radili su to prilično kvalitetno, organizirano. No, u Varaždinu će morati juriti gol, a to će onda odgovarati Šibenčanima. Međutim, gosti su zasluženo ostali neporaženi. Strateg gostiju najavljivao je da ima recept za Šubićevac, i očito ga je dobro pripremio te još bolje sproveo u djelo.

- Šibenik je odigrao slabije, to se slažem, ali smo valjda i mi nešto tome pridonijeli našom igrom. Zaustavili smo glavne adute domaćina, momci su potvrdili da i na ovako teškim gostovanjima, u važnom susretu mogu odigrati kvalitetno. Uspjeli smo doći do željenog rezultata, ali rekao bih da su i dalje šanse pola-pola za prolaz u finale. Odluka će pasti u Varaždinu. (D. Trutin/SN)

ŠIBENIK - VARTEKS 0-0

Sudac: Igor Pristovnik (Zagreb) 7. Pomoćnici: Krmar i Vukušić.

Žuti kartoni: Elez (Šib), Brezovec (Var). Igrač utakmice: Saša Dreven

Stadion: Šubićevac. Gledatelja: 3.000.

ŠIBENIK: Blažević 6, Jurčević 5,5 , Vidić 6, Gusić 6, Elez 6, Bačelić-Grgić 5,5 (od 77. Jakoliš -), Husmani 6, Ademi 6, Alispahić 5,5 (od 85. Božić -), Zec 5,5, Dajić 5,5 (od 60. Fuštar 5,5)

VARTEKS: Dreven 7, Tkalčić 6, D. Škvorc 6, Sušac 6, Punčec 6,5, Brezovec 6, Balajić 6 (od 67. Šimek 6), Mumlek 6,5, Kvesić 6, Smrekar 6 (od 88. Frljužec -), Golubar 5,5 (od 53. Glavica 5,5)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 12:12