KAKO IGRATI NOGOMET?

Van Gaal poziva na nogometnu revoluciju

U razglabanja o nogometnim inovacijama uključio se i Bayernov trener Van Gaal, ali ono što on ‘nudi’ uistinu je revolucionarno
 Reuters

ZAGREB - Nizozemski stručnjak na klupi Bayerna, Louis van Gaal, na stranicama Bilda pozvao je na revolucionarne promjene nogometne igre. Za početak bi Nizozemac ukinuo jedanaesterce kao način odlučivanja o pobjedniku nakon 90 minuta igre.

- Jedanaesterci su lutrija! Ja sam za gladijatorstvo. Pobjednika bismo dobili u produžecima dva puta po 15 minuta, s tim da svakih pet minuta obje momčadi izbace s travnjaka po jednog igrača. Nakon 100. minute igrali bi devet protiv devet, a nakon 115. njih šest protiv šest - objasnio je trener koji bi u slučaju da ostane neodlučeni ishod nakon 120 minuta, zadržao “zlatni gol”.

I mnoge tehnološke inovacije našle su plodno tlo u Nizozemčevoj viziji modernog nogometa: - Ljudski faktor ne bi bio odlučujući, nego samo tehnika jer je objektivna i neovisna.

Uz kompjutor, Louis van Gaal bi “problem suđenja” riješio dvojicom glavnih arbitara, a veliki je protivnik pomoćnih sudaca:

- Kao u košarci i hokeju, dovoljna su dva suca na terenu, a svaki bi bio smješten na jednoj polovici igrališta u dijagonalnom odnosu. Treći sudac ‘ravnao’ bi kompjutorom uz rub igrališta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 19:41