NOVA KRIZA U UNITEDU

VAN GAAL ODGOVARA NA NAPADE ‘Znalo je biti i gore, s Barcom sam vodio čak 3-0 pa izgubio!’

J.Redknapp: Nije genijalno kupiti Falcaa i Di Maríju. Ali jest učvrstiti obranu bez Ferdinanda i Vidića

Nemaju obrane, rugaju se britanski mediji Manchester Unitedu nakon pretvaranja vodstva 3-1 u poraz od 3-5 u Leicesteru.

Louis Van Gaal optužio je svoje nogometaše za “velike pogreške kao momčad” jer “nisu znali ubiti utakmicu pri 3-1”. Međutim, menadžer najtrofejnijeg engleskog kluba nije želio optužiti suca za pogrešku, nedosuđeni prekršaj u napadu, prije prestrogo dosuđenog 11-erca iz kojeg su domaćini smanjili na 2-3.

- Igrač mora znati da je unutar kaznenog postora i ako uđe u duel, mora biti svjestan da sudac može zafućkati. Za poraz moramo kriviti sebe.

Nizozemcu to nije prvi put da je izgubio visoko vodstvo.

- S Barcelonom sam jednom vodio 3-0 samo 15 minuta prije kraja pa izgubio 3-4. Dakle, također mi se to dogodilo s velikim klubom - iznenadio je čak i poslovično cinične Engleze Van Gaal negativnom statistikom na svoj račun.

Nema lidera u obrani

Van Gaal je protiv Leicestera startao s istom postavom kao protiv Kranjčara i suigrača, osim što je Matu u početnih 11 zamijenio Falcao, a Rooney je povučen na “desetku”. I dobro je United izgledao prema naprijed, Falcao je ljevicom nabacio Van Persieju za 0-1, Di María “šukerovski” lobao Schmeichela juniora za 0-2 (“I tata je slično fasovao, sine”), nakon što su domaći brzo smanjili na 1-2 Ander Herrera je bombetinom povisio na 1-3 i ništa nije upućivalo na to da bi United mogao prosuti bodove. No, “bez stopera s mozgom”, kakvog si je Van Gaal želio, a nije ga doveo, njegova je momčad nastavila napadati kao da juri rezultat, bekovi Rafael i Rojo se dizali visoko, a stoperski par Evans-Blackett ostajao na vjetrometini - ni jedan, ni drugi nemaju karakternu crtu da zapovijedaju obranom, a Daley Blind nije klasični zadnji vezni koji će krpati rupe u obrani.

Kako pronaći stopere?

“Ne treba vam posebno stručni mozak da potpišete Falcaa i Di Maríju. Svaki navijač Uniteda bi ih kupio. Ali, učvrstiti Unitedovu obranu nakon odlaska Ferdinanda i Vidića je drugi par rukava. Sad ćemo stvarno saznati je li Van Gaal genij”, napisao je stalni kolumnist Daily Maila Jamie Redknapp. I dodao: “Svatko vidi da je United svjetlosnim godinama udaljen od željenog”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 09:34