SMIRUJE SVLAČIONICU

Vaha: Nema transfer liste, nismo u poziciji da se olako odričemo igrača!

Nogometaši Dinama pripremaju se za težak teren u srijedu u 17 sati u Karlovcu i motiviranog suparnika željnog pothvata, koji ih je namučio u kolovozu u prvenstvu
 Boris Kovačev / Cropix

ZAGREB - Osmina finala je posljednja faza Hrvatskog nogometnog kupa u kojoj se igra samo jedna utakmica, stoga Vahid Halilhodžić neće riskirati s prevelikim odmaranjem igrača koji su dosad imali najveću mnutažu, štoviše, trener Dinama momčad je u utorak navečer odveo u karantenu.

- Kod nekih primjećujem umor, nije lako biti igrač Dinama, od kojeg se svaki put očekuje pobjeda. Zato puno radim s onima koji manje igraju, kako bi zadržali raspoloženje i duh da budu spremni uskočiti kad zatreba - kazao je Vaha, kojemu je taj posao održavanja visokog morala otežalo spominjanje da je u Maksimiru već gotova transfer lista za zimu:

- Nema nikakve transfer liste, sad ću to morati javno reći igračima u svlačionici. Ja imam mišljenje o svakom igraču, ali do prosinca mi svi trebaju, onda ćemo tek sjesti i vidjeti tko zadovoljava naše ambicije, a tko ne. Ako se i piše to što se piše, znajte da to od mene nije poteklo - rezolutan je bio šef plave svlačionice.

No, tako je to u Maksimiru, Zdravko Mamić teško drži jezik za zubima, a ljudi iz njegova kruga koji vole zivkati novinare kao da jedva čekaju ponuditi ‘ekskluzivu’. I manje iskusan trener od Halilhodžića bio bi svjestan da ga neka ozljeda ili karton mogu dovesti u situaciju da netko koga se danas proglasi otpisanim sutra može postati prijekopotreban.

- Nitko od igrača pod ugovorom nije višak, no samo ih 11 može startati, a 18 ući u zapisnik. Čak i najbogatiji gledaju da se pojačaju sa što jeftinijim i boljim igračem, onima za koje ne treba platiti odštetu. Tako i Dinamo nije u situaciji da se ikoga odriče, na tržištu nogometaša konkurencija je takva da ne možeš dovesti koga želiš - poručio je Vaha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 14:17