UZVRAT U ŠPANJOLSKOJ

Vaha: Čeka nas ispit generacije, pokušat ćemo nešto odigrati i napraviti pothvat...

Nogometaši Dinama u četvrtak u 5. kolu europske lige gostuju na El Madrigalu kod momčadi koju maksimirski Mourinho predstavlja kao igrom najbližu Barceloninu idealu
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Ako je Dinamo Real Madrid za HNL, je li Villarreal za Dinamo Barcelona? Odgovor na pitanje koje muči navijače “plavih” mogao bi stići u četvrtak u 21.05 na El Madrigalu...

- Za mene je Villarreal ne samo španjolski, nego i europski vrh, najviše su se približili idealu koji igra Barcelona. Brza kratka dodavanja, od prve ili druge, improvizacija u akcijama koje ne postoje u udžbenicima. No, Barça je godinama ispred ostalih - smatra Vahid Halilhodžić . Dinamov trener Villarreal drži velikim favoritom pred uzvrat s hrvatskim prvakom, ne samo zato što su ambicije Žute podmornice osvajanje Europske lige:

- Kad bih bio pesimist, naredio bih da ni ne putujemo. Čeka nas najveći ispit ove generacije, šteta što nam vremenski uvjeti i zdravlje igrača nisu dopustili da više radimo na taktici. Vidim da su oni jako motivirani, ali pokušat ćemo nešto odigrati i napraviti pothvat - naglašava Vaha, izrazivši nadu da će kapetan Bišćan i gripozni Vrsaljko biti spremni.

- Gledao sam Villarreal protiv Barcelone, većinu nadmetanja bio je ravnopravan i bit će to najteže iskušenje za našu obranu ove jeseni, iako nas još 15. prosinca čeka PAOK. Villarreal je na papiru bolji, no bio je i uoči prvog dvoboja. Uvijek momčad pripremam da pobijedi, čak i da me čeka Nou Camp i pod cijenu da mi kažu da sam pomahnitao.

Halilhodžić ističe da je nogomet zanimljiv i nepredvidiv jer nije egzaktna znanost:

- Dinamo u teoriji u 10 utakmica s PAOK-om osam pobjeđuje, a po jednu remizira i gubi, a nama se u Solunu dogodila baš ta zadnja. Nogomet je lako shvatiti, zato o njemu svi mogu raspravljati, ali je njegove zakonitosti teško primijeniti.

Vaha zna recept za suprotstavljanje Barceloni i Villarrealu, ali ne zna jesu li ga njegovi igrači sposobni primjenjivati 90+3 minute...

- Najvažniji je napraviti blok i suziti razmak između linija, postaviti se gusto kako bi se spriječila ubacivanja po okomici. Mourinho to ovaj put nije uspio jer Real Madrid nema talijanski mentalitet, a posebno zato što mu dvojica igrača (i više, op. p.) nisu igrala u oba smjera, pa je Barça u otvaranju stalno imala višak, bilo je to ružno za gledati. Treba biti inteligentan, znati čitati igru i zadržati koncentraciju, što zahtijeva veliku fizičku i psihičku potrošnju.

Trener vodeće momčadi hrvatske lige zna opustiti svoje igrače, otkrio je da ih je nakon povratka iz Rijeke u dva ujutro počastio pićem.

- Piva je dobrodošla za živce nakon napora, jer ima proteina. Ali nije whisky...

Osvoji li se u Villarrealu barem bod, točit će se svašta već u zrakoplovu na povratku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 06:36