SVEČANO U VINKOVCIMA

UŽIVO: Hrvatska petardirala nejaki Lihtenštajn

Lihtenštajn je jedina reprezentacija koju je uspio pobijediti San Marino
Vinkovci, 141109.Stadion HNK Cibalia, medjunarodna prijateljska nogometna utakmica izmedju Hrvatske i Lihtenstajna. Na fotografiji: Hrvatska reprezentacija.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibusic / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija obilježit će u Vinkovcima 90 godina Cibalije prijateljskom utakmicom protiv Lihtenštajna, državice od 35 tisuća stanovnika čije nogometno umijeće FIFA postavlja na 143. mjesto u svijetu, što dovoljno govori o snazi naših današnjih suparnika.

Izbornik Slaven Bilić svrstao ih je u peti rang europskog nogometa, ali i naglasio da ne primaju mnogo golova, što bi valjda trebao biti test za našu novokomponiranu reprezentaciju. Naime, oprostio se od reprezentacije kapetan Robert Kovač, a pozvana su neka nova lica, redom debitanti Schildenfeld, Dujmović i Bartulović. Ako se ne dokažu u ovoj utakmici onda teško da će Bilić više previše računati na njih. No, naša reprezentacija ovo doživljava tek kao jedan mali trening i kao obilježavanje velikog dana za vinkovački nogomet.

Mnogi su se našalili kako bi bilo bolje da je upravo Cibalia protivnik naše reprezentacije, jer sigurno je jača od Lihtenštajna. Nisu te šale ni daleko od istine jer protivnik naše reprezentacije je u svojih 26 godina nastupa na nogometnim travnjacima uspio ostvariti pobjedu od 4-0 protiv Luxemburga, 2-2 s Portugalom, ali i 1-11 protiv Makedonije, te 0-1 protiv San Marina, reprezentacije koja nikada prije nikoga nije pobijedila. Zvijezde momčadi su David Hasler (Basel) i Martin Büchel (Zürich), dok vratar Peter Jehle (78 nastupa), Martin Stocklasa (84 nastupa) te Mario Frick (91 nastup) uživaju najveću reputaciju.

Kako god bilo, tek sada ćemo svi zajedno osjetiti koliko je teško izostati s velikog natjecanja jer teško je pratiti i dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo preko televizije, kako će tek biti dok počne ono pravo, nastup najboljih u Južnoj Africi sljedeće ljeto.

Tijek susreta protiv Lihtenštajna možete pratiti uživo ovdje na Jutarnji.hr.

Tijek susreta:

Hrvatska - Lihtenštajn 5-0 (Bilić 47. sekunda, 49', Srna 10', Eduardo 23', 47')

Kraj susreta.

90. min: Nakon brojnih izmjena, kako to već biva u prijateljskim susretima, Hrvatska nije više zabila pogodak uistinu preslabom protivniku. Imao je priliku Jelavić, ali s linije je obrana Lihtenštajna izbacila loptu.

70. min: Utakmica je ušla u mirnije vode.

49. min: GOL! Mate Bilić također zabija svoj drugi pogodak!

47. min: GOL! Odmah na startu drugog dijela Eduardo je zabio svoj drugi pogodak.

Početak drugog dijela.

Kraj prvog dijela.

45. min: Hrvatska je uvjerljivo bolja, što uostalom pokazuje rezultat.

33. min: Burgmeier je umalo iznenadio i zabio nam pogodak, ali Subašić je pravovremeno istrčao i blokirao pokušaj.

30. min: Srna je umalo zabio novi pogodak iz slobodnog udarca.

23. min: GOL! Eduardo da Silva je zabio nakon što mu je Bilić spustio loptu glavom.

20. min: Lihtenštajn nije složio još uvijek niti jednu ozbiljniju akciju.

10. min: GOL! Srna je izveo slobodni udarac, Jehle se poskliznuo i lopta je ušla u gol.

1. min: GOL! Mate Bilić je nakon 47 sekundi zabio pogodak na asistenciju Drage Gabrića pred prepunim stadionom u Vinkovcima!

Susret je počeo.

Sastavi:

Hrvatska: Subašić, Bartulović, Šimunić, Križanac (Knežević od 46.), Srna (Schildenfeld od 58.), Pranjić, Kranjčar (Pokrivač od 78.), Vukojević (Dujmović od 66.), Gabrić, M. Bilić (Jelavić od 72.), Eduardo (Klasnić od 58.). Izbornik: Slaven Bilić.

Lihtenštajn: Jehle, Ritzberger (Vogt od 84.), Oehri, Eberle, Rechsteiner, R. Büchel, M. Büchel (Kieber od 70.), Polverino, Hasler, Frick (Christen od 39.), Burgmeier (Erne od 67.). Izbornik: Hans-Peter Zaugg.

Dodatne kvalifikacije za SP 2010:

Rusija - Slovenija 2-1 (Bilyaletdinov 40', 51'/Pečnik 88')

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 19:28