LIVERPOOL - ATLETICO 2-1

UŽIVO: Fulham - HSV 2-1

Petrićev HSV u Londonu će morati biti mudar nakon hamburških 0-0, dok Liverpool na Anfieldu lovi Atléticovih 1-0 iz Madrida
Hamburg's Croatian striker Mladen Petric (C) celebrates with an unidentified teammate during the UEFA Europa League 1st leg quarter-final football match Standard Liege vs(Belgium) Hamburg SV (Germany) at the Stadium Maurice Dufrasne in Liege on April 08, 2010. AFP PHOTO JOHN THYS
 AFP

ZAGREB - Hamburger SV u uzvrat na Craven Cottageu ulazi s dva velika pojačanja: oporavljenim Mladenom Petrićem i novoustoličenim trenerom Ricardom Monizom, dosadašnjim pomoćnikom Bruna Labbadije! Napad HSV-a u prvoj je utakmici 70 minuta pucao na Marka Schwarzera ćorcima. Tada je ušao rekovalescent Petrić, pokazao koliko znači za momčad sa sjevera Njemačke i najavio mnogo teži posao stoperima Fulhama u uzvratu.

Drugo pojačanje ipak treba shvatiti uvjetno. Labbadia je izgubio uzde momčadi, svađe s igračima (Petrić, Rost...) prečesto su izlazile izvan svlačionice pa je rastanak uslijed loših proljetnih rezultata bio neizbježan.

Ipak, tmuran drugi dio sezone prebrisao bi plasman u finale Europske lige kojem će domaćin biti upravo Nordbank Arena. Međutim, i Englezi imaju svoju računicu. Antinogomet koji su prikazali u prvoj utakmici mogao bi biti model i za večerašnji dvoboj.

- Moramo se koncentrirati na one stvari u kojima smo dobri, a ne pokušavati igrati nešto što nam ne leži - najavio je bek Paul Konchesky, jedan od onih koji će dugim loptama tražiti svog “target mana” Bobbyja Zamoru.

Drugo polufinale bit će dvoboj momčadi koje Europskom ligom spašavaju sezonu. Atleticu se vraća Sergio Agüero, a redse mogu veseliti dva gola Gerrarda u uvjerljivoj pobjedi 4-0 kod Burnleyja ovog vikenda, kojem je zabio čak i Ryan Babel.

- Znamo kakav je ulog u igri. U prvoj smo utakmici još dobro i prošli, ali na Anfieldu smo ipak sasvim drugčija momčad - najavio je Nizozemac koji bi, zbog sitnih ozljeda Kuyta i N’Goga, mogao započeti u vrhu napada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 13:25