SIGNAL S PRISAVLJA

Uspjeh državne dalekovidnice: 'Kockasti' još dvije godine na HTV-u!

'Riječ je o domaćim utakmicama reprezentacije, a na pragu smo dogovora s agencijom da otkupimo prava i za gostovanja reprezentacije'
 Drago Sopta / Cropix

HNS i Hrvatska televizija produžili su suradnju na sljedeće dvije godine pa ćemo nastupe nacionalne momčadi u sljedećem ciklusu pratit putem signala s Prisavlja. Cijena aranžmana je poslovna tajna, ali urednik sportskog programa Bruno Kovačević uvjerava da je njegova kuća prošla jeftinije nego u prethodna dva ciklusa.

- Riječ je o domaćim utakmicama reprezentacije, a na pragu smo dogovora s agencijom da otkupimo prava i za gostovanja reprezentacije. Namjera nam je proširiti suradnju i detaljnije pratiti rad HNS-a te nastupe mlađih reprezentacija, ženske momčadi itd. - rekao je Kovačević.

Vlatko Marković je i ovdje prigodno zaronio u povijesne almanahe i podsjetio se HRT-ovih zasluga za afirmaciju nacionalne momčadi. Zadovoljan je predsjednik novim ugovorom, kao i činjenicom da je nedavno učvrstio pakt s Michelom Platinijem, koji je obećao doći na utakmicu hrvatske reprezentacije s Latvijom.

Ne može, međutim, biti zadovoljan dinamikom kojom napreduju planovi o izgradnji kampa u Tuheljskim toplicama. Marković odbacuje spekulaciju da HNS prelazi na ‘plan B’, tj. izgradnju jednog terena samo za svoje potrebe u okviru Čateža.

- Upravo sam posjetio kamp srpske reprezentacije u Staroj Pazovi, takav kamp svijet nije vidio. Deset terena, prateći sadržaji, hotelske sobe. Moja prezimenjakinja, srpska ministrica sporta, dva puta je pred kamerama uručila srpskom savezu čekove na 3 milijuna eura. Mi trenutačno nismo u stanju krenuti u takvu investiciju. Bit ćemo spremni kada nam država podmiri 65 miljuna kuna koliko nam duguje. Bolje nego da ih tužimo! - kaže Marković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 10:15