KOVAČEVI PROBLEMI

UKRAJINSKA KRIZA MUČI VATRENE Kovač: 'Igrači mi ne igraju, ovo postaje veliki problem'

Suosjećam s narodom. Znam da prosvjedi još traju, ali ipak je u gradovima mirno - rekao je Darijo Srna
 Ronald Gorsic / CROPIX

Kad bismo ukrajinsku muku bacili na šalu, to bi izgledalo ovako: Ognjen Vukojević i Domagoj Vida ulijeću u hotel Aristos i panično traže Stipu Pletikosu. Kijevski "specijalci" u misiji prikupljanja ključnih informacija kako svrgnutog predsjednika Viktora Janukoviča izvesti pred sud, čovjeka za vezu vide u vrataru Rostova. Ironije li sudbine, upravo se u gradu u kojem Pletikosu igra s kapetanskom vrpcom skrasio prebjegli bivši šef države. No, Pletikosa, poput bilo kojeg dobro "istreniranog" Rusa - ni o čemu pojam nema. Šteta za Vukojevića i Vidu, vjerovali su da su na dobrom putu. Darijo Srna potiho se razveselio takvom raspletu jer - čuvajmo mir i okrenimo se budućnosti, njegov je moto.

Ako na nedjeljno paradiranje Rusa Donjeckom padne makar jedna zapaljena šibica umjesto "dana zastava" nastat će "dan krvi". Ivan Strinić i Eduardo da Silva drže se po strani... Svi zajedno nemaju pojma kad će odigrati sljedeću klupsku utakmicu.

Eh, ovo posljednje već nije šala. Crnilo koje se nadvilo nad državom gdje su po ugovorom petorica aktualnih Kovačevih izabranika nagnalo je izbornika na izjavu:

- To je stvarno veliki problem. Ne samo što dečki ne igraju, i pitanje je kad će, nego stoga što se uopće takve stvari događaju. Nadam se što bržem smirenju. Ako ne, ne zna kakvi su planovi klubova... Kontaktirat ćemo ih, uključit ćemo se s vlastitim programom aktivnosti što se tiče naših igrača, bude li trebalo, ostanu li duže bez prvenstvenih nastupa.

Darijo Srna, kapetan Šahtara, jedanaest je godina u Ukrajini. Duže od svih. Nikad nije skrivao da je voli i zato ne čudi što s "knedlom u grlu" govori o toj temi.

- Suosjećam s narodom. Znam da prosvjedi još traju, ali ipak je u gradovima mirno, više nema tako velikih problema kakvi su bili u Kijevu. Najveća neizvjesnost preselila se na Krim, ali vjerujem da će se to sve ubrzo smiriti, da će uskoro u Ukrajini sve biti u redu i da će se prvenstvo što skorije nastaviti - kazao je Srna.

Treba li dodavati koliko je i nama stala da Liga čim brže krene, da nam reprezentativci uhvate ritam. A o posljedicama po sigurnost u svijetu dođe li do eskalacije sukoba, da ne govorimo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 09:30