FINACIJSKI FAIR-PLAY

UEFA nastavlja istragu o još devet klubova

Istraga o 67 klubova je završena, a nastavlja se istraga o još devet klubova. Daljnje će informacije biti objavljene kad proces bude završen

Europska nogometna federacija (UEFA) potvrdila je da će devet klubova biti podvrgnuto daljnjoj istrazi zbog mogućeg kršenja pravila Financijskog fair-playa (FFP).

UEFA je preliminarno ispitivala slučajeve 76 klubova kojima je poslan zahtjev da dostave dodatne informacije kako bi dokazali da su u sezoni 2013/14 poslovali u skladu s pravilima FFP-a. Nakon procjene je odlučeno da se nastavi istraga protiv devet neimenovanih klubova koji su ove sezone igrali u Ligi prvaka ili Europa ligi.

''UEFA može potvrditi da je od 237 klubova koji su u sezoni 2013/14 sudjelovali u europskim natjecanjima, njih 76 moralo dostaviti dodatne informacije o poslovanju. Istraga o 67 klubova je završena, a nastavlja se istraga o još devet klubova. Daljnje će informacije biti objavljene kad proces bude završen'', priopćilo je krovno tijelo europskog nogometa.

Cilj FFP-a je osigurati da klubovi ne troše više nego što zarade u određenom razdoblju. Inozemni mediji nagađaju da su od klubova iz europskog vrha najviše u opasnosti od kazne PSG i Manchester City.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 07:45