HAJDUK NAPADA VRH

'U Šibeniku i Karlovcu ne bi odbili premiju'

Split, 070410.Stadion Poljud.Uzvratna polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Hajduka i Dinama.Na fotografiji: Senijad Ibricic slavi postignuti pogodak.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric / CROPIX

SPLIT - Hajduk je koncentriran na Kup i Splićani se nadaju da će im rezultat iz prve utakmice finala protiv Šibenika (2-1) na Poljudu biti dovoljan za konačno slavlje na Šubićevcu. Subotnji prvenstveni derbi s Dinamom u Maksimiru nalazi se u drugom planu.

No, hajdukovci ne doživljavaju taj meč kao reviju. Uostalom, derbi je uvijek posebna utakmica koju prati maksimalan naboj, bez obzira na ulog koji se nalazi na stolu.

- U ovoj situaciji utakmica s Dinamom je stvar prestiža, a finale Kupa ipak donosi trofej koji ostaje u vitrini - objasnio je Hajdukov trener Stanko Poklepović.

Špaco će pripremiti momčad da se na pravi način predstavi u Maksimiru jer Hajduk uvijek ima obvezu ići na pobjedu. Motiv je svakako i činjenica da je ove sezone Hajduk uspješniji od Dinama, ali u izravnim sudarima jer su na prvenstvenoj ljestvici modri na vrhu s devet bodova viška.

Dva najveća suparnika u HNL-u sastala su se tri puta: dvaput u Kupu i jednom u prvenstvu. U Maksimiru je završilo remijem (0-0), a na Poljudu je Hajduk dvaput pobijedio (2-1, 1-0).

Trijumf u Kupu osigurava izlazak u Europu (3. pretkolo Lige Uefa), zato je Hajduku zanimljivije da prođe kao osvajač Kupa, nego kao drugoplasirani u HNL-u (2. pretkolo Kupa Uefa).

No, može li Hajduk još malo zakomplicirati situaciju u završnici prvenstva? Tri kola prije kraja i devet bodova viška, to je zicer pozicija koju drži Dinamo. Samo jedan bod dovoljan je modrima za potvrdu naslova prvaka. Najslađe bi to bilo postići protiv najvećeg suparnika Hajduka pa da Splićani uveličaju njihovo šampionsko slavlje. No, igrači Hajduka priželjkuju drugačiji rasplet i emitiraju pozitivno raspoloženje.

- Pobjedom u Maksimiru odgodit ćemo slavlje dinamovaca - poručuju s Poljuda.

Može li se dogoditi pravo čudo da Hajduk osvoji i prvenstvo kao što to sanjaju vječni optimisti među navijačima splitskog kluba?

Njihov pakleni plan je jednostavan: Hajduk će pobijediti Dinamo u Maksmiru te dobiti dvije preostale utakmice do kraja - Međimurje na Poljudu i Croatiju Sesvete u gostima. A Dinamo? Zagrepčani imaju dvije neugodne utakmice protiv klubova koji se bore za Europu. Šibenik je sposoban savladati Dinamo na Šubićevcu, a može li Karlovac trijumfirati u Maksimiru?

- Može ako Kerum i Svaguša osiguraju adekvatnu premiju. U Šibeniku i Karlovcu ne plivaju u novcu, a igrači su već zaboravili kad su dobili zadnju plaću. Teško da bi odbili Hajdukovu premiju - zaključili su navijači, zabavljajući se i najnevjerojatnijim scenarijima raspleta prvenstva. Iako i sami priznaju da kombinacija zvuči predobro da bi se ostvarila...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 12:50