ZLATKO KRANJČAR

'U ovom trenutku ne mogu biti trener Dinama, no vidjet ćemo što će biti za mjesec dana'

'Ne bih htio da ovo što sad govorim ima ikakvog utjecaja na moj odnos s ljudima iz Crnogorskog saveza koji su vrhunski, ne bih htio da se bilo što krivo protumači'
 Drago Sopta / Cropix

Ne pada nam napamet svakoga dana gurati u javnost nekog novog kandidata za Dinamovu klupu. Sljedećih dana mnoga imena će se provlačiti novinskim stupcima. Znamo samo da bi velika većina modrih navijača na klupi željela vidjeti Zlatka Kranjčara. U noći kad je Vaha kazao kako više nije trener Dinama, nazivali su nas mnogi i u eter puštali samo jedno ime.

- Cicu za trenera!

Uostalom, sigurno se dobro sjećate da je Zlatko Kranjčar bio velika želja Zdravka Mamića nakon što je otkaz dobio Krunoslav Jurčić, a o njemu je gazda razmišljao i nakon brzog otpusta Velimiru Zajecu. Kranjčar se kao i uvijek ponio profesionalno, bio je ugovorom vezan za reprezentaciju Crne Gore s kojom postiže fenomenalne rezultate u kvalifikacijama za prvenstvo Europe.

Posljednja dva dana Kranjčar je bio u Rimu, gledao je utakmicu Roma - Milan, svoga ponajboljeg reprezentativca Vučinića.

- Nisam kandidat za novog trenera Dinama. U ovom trenutku to ne mogu biti. Ugovorom sam vezan za reprezentaciju Crne Gore do svršetka kvalifikacija za EP. To je moja obveza - kazao nam je u uvodu Kranjčar.

Ta priča bi završila s tom rečenicom, da se ne kotrlja jedna druga. Naime, nakon završetka utakmice Crne Gore i Bugarske početkom lipnja, Crnogorski savez mora ponuditi Kranjčaru novi ugovor koji bi ga vezao do 2014. godine. Zašto mu Crnogorci moraju ponuditi ugovor početkom lipnja ove godine? Iz jednostavnog razloga što se to tako radi, novi ugovor se potpisuje nekoliko mjeseci prije isteka starog, a kvalifikacije za EP završavaju u studenome.

Nakon svega ovoga što je Kranjčar napravio za Crnu Goru, taj će ugovor morati biti ukrašen mnogo većim brojkama od dosadašnjeg. Mnogo većim...

- Istina, za mjesec dana će moja situacija biti potpuno drukčija. Kazao sam vam da ne mogu biti kandidat za trenera Dinama u ovom trenutku. Druga je stvar što se može dogoditi za mjesec dana - priča Cico i odmah i dodaje:

- Ne bih htio da ovo što sad govorim ima ikakvog utjecaja na moj odnos s ljudima iz Crnogorskog saveza koji su vrhunski, ne bih htio da se bilo što krivo protumači i da stvaram nekakav pritisak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 03:00