PORTUGALCI U RIJECI

TURBULENCIJE IZNAD KRKA Trener Vitorije: 'Tko je prošao ovaj let, spreman je i za pakao Kantride'

Vitoria je u "slobodnom padu", u pet utakmica samo jednom su zatresli mrežu te osvojili - ravno - nula bodova
 Davor Žunić / CROPIX

Za razliku od kolega iz Betisa i Lyona, Rui Vitoria na Kantridu je doveo "full house", najjače raspoložive snage. Čak i poluoporavljenog napadača Matiasa, kod kuće su ostali samo Chris Malonga te stoper Moreno. Računica je jednostavna, Maazou i ostatak društva iz Guimaraesa na Kvarneru love pobjedu, a jednim uhom, kao i domaćini, osluškuju rezultat s Gerlanda.

Kasnili su oko pola sata zbog turbulencija pri slijetanju na Krk.

- Tko je prošao ovaj let, onda je pripremljen i za ono što ga čega večeras. To nam je bila prava priprema za ambijent kakav nas čeka - uz smiješak je poručio trener Vitoria.

- Vraća nam se Marco Matias, imao je stanku koja se ispostavila dužom nego inače. U fazi je oporavka, još se privikava na momčad. Neću reći da će krenuti, vidjet ćemo još tko će istrčati. Tu su i ostali igrači, ali ako ne bude u prvih 11, sigurno ulazi s klupe.

Vitoria (momčad, ne trener) je u "slobodnom padu", u pet utakmica samo jednom su zatresli mrežu te osvojili - ravno - nula bodova.

- Iza nas je teško razdoblje, slažem se, ali mislim da imamo dovoljno samopouzdanja da dođemo do bodova koji će nam biti od velike važnosti u igri za prolaz u daljnju fazu Europske lige.

Možda podcijene domaćine na temelju prvog susreta (4:0), no teško da će Riječani pred punom Kantridom biti poput preplašenih mačića kao u Giumaraesu.

- Znali smo i prvog puta da ispred sebe imamo teškog protivnika i kvalitetnu ekipu. Zaboravili smo onih 4:0, čeka nas sasvim novi izazov jer je Kantrida vrlo težak teren, što su pokazali i ostali njihovi rezultati u grupi. Bojimo se svih igrača Rijeke, a opet, ne bojimo se nikoga. Vrlo su organizirana ekipa, kompaktna i korektna - završio je Vitoria, a veznjak Andre potvrdio njegove riječi:

- Porazi nas neće zavarati, vjerujemo u pobjedu iako smo svjesni da Rijeka ove sezone nije poražena na svom travnjaku. Ali, statistika je tu da se ruši...

Rijeka još čeka prvu pobjedu u Europskoj ligi. I to je statistika koju valja - srušiti!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 03:52