BIJES U KOPRIVNICI

TULUM S DANGUBAMA Igrači Slaven Belupa debakl protiv Dinama proslavili s tamburašima

Umjesto da se nakon blamaže koju su na domaćem terenu doživjeli protiv Dinama zatvore u četiri zida, daleko od javnosti, dio igrača Slavena Belupa subotnju je večer iskoristio za - provod! Okupili su se u jednom kafiću, a nastavili s druženjem u jednom koprivničkom noćnom klubu u kojem je svirao tamburaški sastav simboličnog imena Dangube.

Pouzdani nam je izvor potvrdio da su se nakon tri sata iza pola noći u tom noćnom klubu našli Petar Brlek i Mario Gregurina, a bilo je tu još nekoliko njihovih kolega. Neki su čak stavili kapuljače na glave da ih se, kao, ne prepozna. Tko je sve bio, možda i nije toliko važno u cijeloj priči, ali njihov postupak nikako se ne može opravdati. Da su kojim slučajem pobijedili Dinamo, onda bi im navijači vjerojatno i progledali kroz prste, ali ovako su dečki samo izazvali ogorčenje koprivničke sportske javnosti, pa i djelatnika Belupa i Podravke, čije tvrtke sponzoriraju njihovo igranje u Slavenu. Kad im je jedan navijač u sitnim jutarnjim satima to otvoreno zamjerio, u čudu su ga gledali...

Naravno, ne radi se o cijeloj momčadi. Ima među Farmaceutima i onih koji se još uvijek ponašaju profesionalno, koji imaju sportsku ambiciju i kojima je stalo do kluba za koji nastupaju. Ali takvi su, čini se, u manjini. Možda i neki od Slavenovih "bećara" također smatraju da im je stalo, ali to se iskazuje na druge načine, recimo borbenošću na terenu, a ne noćnim izlascima nakon poraza od 1:6 pred svojom publikom.

Kako je Koprivnica mali grad u kojem se sve brzo dozna, tako ni ovaj noćni provod profesionalnih nogometaša nije prošao nezapaženo. Saznali su za priču i klupski čelnici, koji su poručili da će biti sankcija, ali i da će one ostati interna stvar. Zanimljivo je da će cijela momčad biti kažnjena, svi će zajedno ispaštati i zbog sramote na terenu (i položaja na ljestvici), i zbog tulumarenja. Tko zna, možda ih to napokon ujedini pa postanu ekipa koja ostavlja srce na travnjaku, no teško se tome nadati ako je suditi po dosadašnjim iskustvima. Nažalost, izgleda da pojedini igrači ne shvaćaju ozbiljno svoj posao, niti shvaćaju koliko im je dobro tu gdje jesu u odnosu na kolege u nekim drugim klubovima, a da ne spominjemo ljude koji rade za minimalac ili one bez posla.

Aktualna Slavenova momčad već je imala problema s alkoholom i izlascima. Tako se prošlog ljeta slavlje Rodićeva rođendana iz obične večere pretvorilo u razuzdanu pijanku nakon koje je Ljuban Crepulja automobilom sletio s ceste u prometni znak kraj benzinske postaje, a s njim je u autu bio i Brlek. Slavenaši su "slavili" i poraz od Splita u rujnu, kad je otkaz dobio trener Ivan Katalinić, a Matej Bagarić i Nikola Rak tada su izvukli deblji kraj jer ih je ogorčeni navijač snimio debelo iza ponoći i tu sliku poslao novinarima.

A koliko je tek bilo provoda i zabave koje neželjene oči nisu vidjele, o tome možemo samo nagađati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 10:27