BUGARSKA KATASTROFA

TUGA U DINAMOVOJ SVLAČIONICI 'Oprostite, navijači, Zagrepčani i svi oni kojima je Dinamu u srcu'

Od njihova tri gola, dva smi im poklonili. Evidentno je da imamo veliki problem jer smo izgubili vjeru u sebe i vlastite mogućnosti - detektirao je Šimunić
 Damir Krajač/CROPIX

U mojoj zemlji ne kažeš ‘oprosti’, jer time pokazuješ slabost, ali nakon ovoga moramo reći - oprosti. Dakle, oprostite, navijači, Zagrepčani i svi oni kojima je Dinamu u srcu. Ovo što smo igrali danas, ispod je svake razine - rekao je Ivo Pinto. Portugalac nije birao riječi. Priznao je ljutnju na sama sebe, suigrače. Proklinjao lošu sreću, zlu kob...

- Ne možeš reći da si kvalitetan, dokazati to u Beču i onda zašutjeti. Da, mi jesmo kvalitetni, ali tamo na travnjaku to ne pokazujemo, a to je jedino mjesto gdje bismo to trebali - tvrdi branič Dinama koji se utopio u opće sivlilo. Igrač koji pretendira da bude reprezentativac svoje zemlje, igrao je ispod svake razine.

- Svi imaju loše trenutke, ali ovo predugo traje. Dinamo ima naviku pobjeđivanja, ali mi smo je negdje izgubili - rekao je branič.

Nešto slično imali smo prilike čuti i od Josipa Šimunića, koji je stao u obranu svojih suigrača.

‘Izgubili smo vjeru’

- Ostavite ih na miru. Sve što loše mislite o njima, pripišite meni - ponio se Šimunić kapetanski. Pošteno, ali teško da možemo njega kritizirati za pogrešku Zelenike, Pinta ili silne promašaje Soudanija.

- Od njihova tri gola, dva smi im poklonili. Evidentno je da imamo veliki problem jer smo izgubili vjeru u sebe i vlastite mogućnosti - detektirao je Šimunić, koji je kao iskusni igrač već prolazio slične faze u karijeri.

- Bilo ih je. Svaka boli, ali svakoj dođe kraj. Recept? Uzeti odgovornost i provocirati sreću. Ako treba ići glavom kroza zid, onda ćemo ići i tako. Ovo neće otići samo od sebe - smatra kapetan Dinama, koji nije htio o Rijeci koja stiže u najneugodnijem trenutku.

‘Visibabe’ u svlačionici

- Pustite da do sutra odbolujemo ovo pa ćemo razmišljati o Rijeci. Što se Europe tiče, izgledi su nam mali, ali još je 12 bodova u igri - završio je Šimunić, jedan od rijetkih koji je pristao na razgovor. Većina je brže, bolje tražila autobus i izbjegavala medije. Josip Pivarić nije jedan od njih.

- Kome smo se zamjerili? Valjda, Bogu. Ne znam kome drugome. Radimo dobro i treniramo isto tako. Živimo sportski, ali ne znam kako ovo objasniti... - nemoćno je raširio ruke Dinamov defenzivac koji je svjestan svih kritika koje slijede na njihov račun.

- Ma, jasno mi je da će netko, vidjevši rezultat, zaključiti “ubili su vas kao konje”, ali nije baš tako. Imali smo možda više prilika od domaćina, ali to se, nažalost, ne broji. Sigurno nismo lošiji nego prije mjesec dana u Beču, a ispada da smo kriminalni - rekao je Josip Pivarić, otkrivši uspust dio atmosfere iz svlačionice. Vahid Halilhodžić rekao bi da su igrači “visibabe”.

Vrijeme je za razgovor

- Pognuli smo glave. Što ćeš drugo? No, vrijeme je da se trgnemo, sjednemo za stol i otvoreno razgovoramo. Nema upiranja prstom u nekoga jer svi smo krivi, ali tako se više ne može. Moramo pod hitno pronaći kraj ovoj agoniji - zaključio je Josip Pivarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 16:03