ADOLF HÜTTER

TRENER SALZBURGA ZA SN 'Domaći teren je mala prednost, ali ne bih se složio da smo favoriti'

'Imam dovoljno informacija, a djelomično su mi u razgovorima pomogli i moji hrvatski prijatelji'

Do Adolfa Hüttera, trenera Red Bull Salzburga, došli smo uz svesrdnu pomoć jednog austrijskog kolege. Nakon što smo ga telefonski kontaktirali obećao nam je razgovor za jučer poslijepodne. Nije se pokušao izvlačiti, bježati od razgovora za naš list; što je obećao i izvršio je. Inače, njegovi bliski prijatelji i suradnici o njemu kažu sve najbolje, oslikavaju ga kao vrlo karakternu osobu. U razgovoru smo se mogli uvjeriti u mnogo onoga što smo o njemu čuli. Bio nam je na raspolaganju koliko smo ga trebali, a pri tome pokazao da je o Dinamu jako, jako dobro informiran.

Kao domaćin, recimo i favorit, dočekujete Dinamo u vrlo važnoj utakmici Europske lige?

- Pa, kažimo da je domaćinstvo svojevrsna prednost, ali ne bih se složio s time da smo favoriti. Jednostavno, ne želim se izjašnjavati kao favorit uoči okršaja s Dinamom. Dinamo je na gostovanju protiv Celtica pružio odličnu partiju, trebao i pobijediti. Mislim da su nam šanse podjednake i ne bih nikoga favorizirao.

Jeste li dovoljno analizirali igru hrvatskog prvaka, primjerice putem video zapisa?

- U tom kontekstu odradili smo sve potrebne radnje, vidjeli dovoljno. Imam dovoljno informacija, a djelomično su mi u razgovorima pomogli i moji hrvatski prijatelji. Dinamo ima vrlo kvalitetne igrače i sigurno je da ćemo u večerašnjem meču imati iznimno tešku zadaću. Uostalom, čitao sam i izjavu trenera Mamića koji kaže da u Salzburg ne dolazi izgubiti i vjerujem da će dati sve od sebe za pobjedu.

Jeste li osobno promatrali igru Dinama ili su to obavili vaši suradnici?

- U pripremi za ovaj dvoboj uloge promatrača obavili su moji suradnici, skauti, a ja sam posljednji put gledao vašeg prvaka u Beču protiv Austrije prošle godine. Još uvijek je nekoliko igrača iz te utakmice u redovima Dinama i imaju ključne uloge. Znam, neki su otišli, neki došli, ali pojedinci iz današnjeg tima ostali su mi u sjećanju od te bečke utakmice.

Lijepo se izražavate o ekipi Dinama, a gdje onda vidite “lošiji” Dinamo, u čemu je vaša šansa za dobar rezultat?

- Ah, moj stil nije o nekome ružno pričati i isticati nečije slabosti. A tko ih nema?!

Red Bull Salzburg je vrlo efikasan, zabijate mnogo golova, ali s druge strane “tanki” ste u obrani, statistika kaže da ste u posljednjih 10 dvoboja u nizu i primili bar pogodak?

- Mislim da je od svega, u nogometnoj igri, najvažnije zabiti pogodak više. Mi jesmo primili te golove, ali smo i bili konačni pobjednici, uzeli bodove nakon sto smo postigli više golova od protivnika.

U posljednjem prvenstvenom kolu, protiv Rieda, koju ste dobili (4:2), pokušali ste neuobičajenu formaciju za RBS, takozvani romb. Primjerice, Massimo Bruno igrao je iza dvije špice Soriana i Alana, te bio jedan od najboljih, uz Leitgeba?

- Htio sam isprobati i nešto drugo, dati momčadi jedno drugačije lice. Međutim, i Ried je bio vrlo neugodan protivnik, ali opet ću reći najbitnije od svega je da smo uzeli bodove.

Hoćete li tako igrati i protiv Dinama, večeras?

- Vidjet ćete, sve je moguće.

Kažu da je taj Ćorić jako dobar

Tko vas se iz ovosezonskog Dinama najviše dojmio?

- Josip Šimunić je odličan igrač, veliki znalac s ogromnim iskustvom... Zatim, Brozović, Antolić, Pivarić, Henriquez, Pinto, Soudani, Čop, ali za njega sam čuo da ne dolazi... Kažu da je i taj mladi Ćorić jako dobar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 23:18