POJAČANJE IZ BAYERA

TRANSFER NA POMOLU Čileanski napadač Junior Fernandes na pragu dolaska u Dinamo!

Junior Fernandes, čileanski reprezentativac brazilskih korijena, trebao bi, po svemu sudeći postati novi Dinamov napadač! Senzacionalno i pomalo neočekivano, jer zadnjih se dana smatralo sigurnim da će u Maksimir 'sletjeti’ Nigerijac Ujah iz Kölna. No, jučer su Modri došli na korak do potpisa ugovora s napadačem Bayera iz Leverkusena. On je u četvrtak već došao u Zagreb, upoznao se s novim 'radnim mjestom’, pogledao je stadion i nove svlačionice. Naravno, dok ne potpiše ugovor ništa nije gotovo, pa i u Dinamu pozivaju na oprez, pred njim je još rješavanje nekih formalnosti s njegovim sadašnjim klubom i on bi trebao postati Dinamov igrač. Sama činjenica da je on već u Zagrebu govori da je posao stigao u posljednju fazu. Sve je više-manje dogovoreno u srijedu kada je Zdravko Mamić, usput, prije finala Europske lige iz Amsterdama otišao do Njemačke i Dinamu približio Čileanca Fernandesa.

A tko je Junior Fernandes? Roditelji su mu Brazilci, on je rođen u Čileu i tamo je počeo karijeru, u klubu Corbeola. Igrao je također u najjačem čileanskom klubu Universidadu de Chile iz kojega je u Dinamo došao i Pedro Morales, otamo je prošloga ljeta za sedam milijuna eura otišao u Bayer iz Leverkusena. Međutim, tamo se nije naigrao, odigrao je u Bundesligi samo 63 minute u šest utakmica, nije zabio pogodak, dok je u Europskoj ligi upisao 367 minuta. Zabio je jedan pogodak u njemačkom Kupu. Ima 24 godine, a vrijednost mu je na transfermarktu procijenjena na 4,5 milijuna eura.

No, Dinamo će ga vjerojatno dovesti za manju svotu, ne znamo zasad kakav je 'deal’ između Modrih i Bayera, ali poslovično odlični poslovni odnosi dvaju klubova jamče da problema ne bi trebalo biti. Sjetimo se Vide, Zvonka Pamića...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 11:47