IZBORNIK NAŠAO KLUB

TOMISLAV ŽIDAK Slaven Bilić nakon Eura odlazi u Lokomotiv Moskvu!?

 Drago Sopta / CROPIX

Zagonetni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije u posljednje vrijeme nerado govori o raskidu braka s Hrvatskim nogometnim savezom, koji je najavio nakon Europskog prvenstva. Shvatio je da je prenaglio, iako po tržišnim zakonima, morao je objaviti da je - u opticaju.

No, pregovore sa zainteresiranim klubovima prepustio je agenciji. U međuvremenu se pojavio interes ukrajinskog Dnjepropetrovska i turskog Besiktasa, no, za Bilića najzanimljivije tržište, nije se oglasilo, Premiership šuti. Iako se nagađalo da bi u slučaju odlaska Davida Moyesa iz Evertona Slaven Bilić mogao uskočio na Goodison park.

Iz Fontane do Moskve

Jučer smo dobili pouzdanu vijest da je Slaven Bilić u vrlo čvrstim pregovorima s Lokomotivom iz Moskve. Štoviše, obećao je preuzeti klub u sljedećoj sezoni, ako u klubu ostane na vlasti sadašnja garnitura, koja očito nije zadovoljna trenerom Joseom Couceirom, koji je klub doveo do skromnog šestog mjesta. A Lokomotiv pamti i bolje dane, utakmice u europskim ligama.

Na stadionu Lokomotiva Slaven Bilić je krenuo u kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2008. godine. Tamo je 6. rujna 2006 svijet upoznao Slavena Bilića - trenera, nakon što je odigrao 0-0 s Rusima. Sjećam se tog susreta, Hrvati su pred 30.000 Moskovljana bili dominantna momčad, Miki Rapaić i Ivan Klasnić pogodili su vratnice, sudac nije dosudio jedanaesterac za nas. Iako je za hrvatske nogometne prilike uvertira u tu utakmicu bila zanimljivija; mladi Slaven Bilić je zbog lumpanja u “Fontani” iz momčadi odstranio Ivicu OIića, Darija Srnu i Boška Balabana i pobrao simpatije nogometne javnosti. Moskvu ćemo pamtiti po još jednom detalju; tamo je Slaven Bilić otkrio Vedrana Ćorluku.

Pet gladnih godina

Budući da je informacija iz Moskve došla iz vrlo pouzdanih kanala, očito je da se Slaven Bilić čeka s upaljenim motorima na “aerodromu”, s kojega je poletio u svijet velikog nogometa. Kažu dobro upućeni da je obećao “brak” predsjednici Olgi Smorodskoj, koja je u “Parovoz” već dovela jednog Splićanina - Senijada Ibričića, a nedavno je iz Tottenhama vratila i Romana Pavljučenka. No, taj bogati klub već pet godina nije osvojio niti jedan trofej, 2007. godine osvojio je ruski kup i nakon toga uslijedilo je pet gladnih godina. Slaven Bilić trebao bi biti garancija da će se stvari promijeniti i skromno šesto mjesto zamijeniti opipljivijim plasmanom. Izvor od kojega smo saznali vijest nije želio špekulirati o visini Bilićeve plaće, no te detalje će gospođa Olga i džentlmen Slaven riješiti vrlo lako...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 10:31