JUNAK SUSRETA

Tomečak: Niste znali da mogu i s lijevom?

 Ronald Goršić / Cropix

BRUXELLES - Na aerodromu u Belgiji pitali smo nekolicinu članova Dinamove ekspedicije tko je po njima bio igrač utakmice. Zdravko Mamić svog je favorita pronašao u Butini.

- Kad je bilo najpotrebnije, izvadio nas je - rezime je izvršnog dopredsjednika dok je Ado Kožul na `glasačkom listiću´ zaokružio prezime Slepička. Igrači su bili u dvojbi između vratara i desnog bočnog. I mi smo se odlučili za Butinu, ali smo svjetla reflektora ponudili Tomečaku, tek za nijansu slabijem, ako se njih dvojica mogu uopće uspoređivati.

- Slažem se. Bućo nas je izvukao kada je trebalo - skroman je mladić koji je od samog trenutka istrčavanja naznačio kako bi na Vanden Stocku mogla biti njegova večer. Od prve minute probojan, rastrčan i nametljiv u igri. Nešto čemu nismo imali prilike svjedočiti ove jeseni.

- Išlo me je sinoć, ali cijela momčad je bila sjajna - skromno će Tomečak pazeći da niti u jednom trenutku ne ostane sam na vjetrometini i izađe iz kolektiva.

Gledali smo ga tri dana ranije u Puli i pitali se da li je to isti igrač.

- Nebo i zemlja. Kao da nisam došao na tu utakmicu. Valjda mi je glava već bila u Belgiji - priznati će i vjerojatno će biti u pravu. Ipak, u srijedu sasvim drugačija priča. Dobra predstava okrunjena sjajnom asistencijom. Sammir je započeo, Tomečak proigrao, a Slepička zabio. Zanimljivo, naš sugovornik je po prirodi dešnjak, ali filigranski točna lopta koja je odsjela na Slepičkinom čelu krenula je od lijeve noge.

- Nisi znao da mogu i s lijevom? - uzvratio je protupitanjem smješkajući se.

Nismo znali niti da mu pluća imaju kapacitet maratonca.

- Uvijek sam na testiranjima pokazivao najbolje rezultate. Jednostavno sam takav. Daj mi loptu i mogu trčati dan i noć. A što se lijeve tiče, stalno je vježbam. Evo, trud se isplatio.

A kako li će se tek isplatiti ako Dinamo za dva tjedna ode u europsko proljeće. Htjeli smo odmah preći na temu Ajax, ali Tomečak je iskusno stao na loptu.

- Nemojmo o njima. A što ako mi protiv Temišvara odigramo kao protiv Pule? Što će onda vrijediti pobjeda Ajaxa? - uzvratio je protupitanjem. Dalje nismo inzistirali.

Mamić umirio Slepičku

Miro Slepička je samozatajan tip. Šutljiv i povučen. Njega će najbolje opisati ona da `najbolje govori na terenu´, a to je dokazao i u Bruxellesu. Nekoliko dana ranije neki su ga stavili na transfer listu. Bez ikakvog razloga. Uz formu Mandžukića i stasanje Kramarića, Slepi se danas izborio za `number one´u napadu Dinama.

- Rekao sam mu dan prije utakmice da se ne treba bojati i da ne vjeruje sve što novine pišu. Valjda sam mu time skinuo teret s leđa, pa ću si uzeti dio zasluga ‡ kroz smijeh nam je ispričao Zdravko Mamić. U ovakovoj situaciji, bila bi šteta odreći ga se…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 10:40