SAPUNICA SE NASTAVLJA

Tko je tu lud?! Arbitražni sud HNS-a poništio odluku o izbacivanju Gorice iz prve lige!

U priopćenju na stranici Gorice tvrde kako je ovo, s pogleda ulaganja i promocije nogometa u Hrvatskoj, uvjerljivo najgora odluka HNS-a u 20-godišnjoj povijesti funkcioniranja saveza
 Nenad Dugi/CROPIX

Konfuzija je i više nego slaba riječ za ono što se događa u Hrvatskom nogometnom savezu. Nova potvrda toga je odluka Arbitražnog suda HNS-a, koji je odlučio kako Izvršni odbor iste te organizacije ipak nije smio izbaciti Goricu iz Prve HNL.

Odluka je objavljena na službenim stranicama HNK Gorice. U klubu napominju da je još uvijek čekaju u pisanoj formi, ali su prenijeli dio njezinog sadržaja:

"Na temelju žalbe HNK Gorice na odluku o oduzimanju licence HNK Gorici od strane IO HNS-a 20.06.2011. Arbitražni sud daje za pravo podnositelju žalbe te se ukida ranije donesena odluka IO HNS-a o oduzimanju licence podnositelju žalbe. O odšteti Arbitražni sud ne može raspravljati jer je 28.07.2011. godine donesena odluka žalbenog tijela komisije za licenciranje po kojoj se oduzima licenca HNK Gorici te je za slučaj financijskog obeštećenja klubu bilo potrebno dostaviti još jednu žalbu Arbitražnom sudu. Kako je do današnjeg dana prošlo više od 30 dana od roka u kojem se na odluku Žalbenog tijela žalba mogla podnijeti Arbitražni sud neće raspravljati o financijskoj nadoknadi."

U priopćenju na stranici Gorice tvrde kako je ovo, s pogleda ulaganja i promocije nogometa u Hrvatskoj, uvjerljivo najgora odluka HNS-a u 20-godišnjoj povijesti funkcioniranja saveza. S aspekta sportskih pravnih metoda, kažu, Gorica je doživjela polovičan uspjeh i sada najavljuju nastavak borbe svim civilnim sredstvima.

Dodaju i da će nakon sjednice Izvršnog odbora u ponedjeljak u klubu donijeti "ključne odluke o daljnjim aktivnostima unutar Saveza".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 23:44