KAP PRELILA ČAŠU

Talijanski suci prijete štrajkom zbog Mourinha

 AFP

Ponašanje Interova trenera Josea Mourinha tijekom subotnje utakmice protiv Sampdorije nagnalo je talijanske nogometne suce da počnu razmišljati o štrajku protiv kontroverznog portugalskog stručnjaka.

U utakmici 25. kola Serije A sudac Paolo Tagliavento je Interu u samo sedam minuta isključio Waltera Samuela (31.) i Ivana Cordobu (38.). Milanski se klub do kraja ipak uspješno obranio, a pomoglo mu je i isključenje napadača Đenovljana Giampaola Pazzinija u 73. minuti.

No, dva crvena kartona Mourinho očekivano nije mogao mirno primiti, pa je tijekom utakmice priredio šou. Stalno je gestikulirao, sarkastično se smijao na sučeve odluke, a vrhunac je bilo pokazivanje prekriženih ruku, čime je aludirao da bi sucu trebalo staviti lisice ne ruke i uhititi ga.

Talijanska udruga sudaca sada je odlučila uzvratiti udarac. “Ljudi u crnom” u ponedjeljak su zaprijetili kako neće suditi utakmice u kojima će Mourinho biti na klupi ukoliko Portugalac ne bude drastično kažnjen nakon posljednjeg incidenta.

Nakon utakmice je predsjednik Intera Massimo Moratti zabranio Mourinhu da daje izjave medijima u strahu da dodatno ne pogorša cijelu situaciju.

Mourinhu tri utakmice suspenzije

Žestoko je Sportski sud Talijanskoga nogometnog saveza (FIGC) kaznio trenera Intera Josea Mourinha i četvoricu njegovih nogometaša zbog neumjesnog ponašanja tijekom i nakon subotnjeg sraza sa Sampdorijom.

Mourinho je zaradio tri utakmice suspenzije jer je sarkastičnim gestikulacijama reagirao na gotovo svaku odluku suca Tagliaventa nakon što je ovaj u 31. minuti utakmice pokazao crveni karton Walteru Samuelu, kao i Ivanu Cordobi sedam minuta kasnije. Vrhunac skandaloznog trenerova ponašanja bila je gestikulacija s rukama prekriženima kod zapešća, čime je, protumačeno je, signalizirao da suca treba utamničiti.

Samuel i Cordoba zaradili su zbog isključenja svaki po utakmicu suspenzije, dok su Esteban Cambiasso i Sulley Muntari kažnjeni s po dvije utakmice zabrane igranja, i to zbog ispada nakon svršetka utakmice.

Sljedeće će nedjelje prvaci nakon svega vrlo oslabljeni putovati u goste Udineseu u dvoboju 26. prvenstvenog kola. U subotu su na San Siru upisali treći uzastopni remi u seriji A, odigravši sa Sampdorijom 0-0.

Roma na ljestvici zaostaje za vodećim Milanezima samo pet bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 09:36