POGLED S DRUGE STRANE JADRANA

TALIJANI O VATRENIMA Ništa o Modriću i Mandžukiću, boje se jedino - Kovačića!

Italija je na San Siru odigrala čak 54 utakmice, a izgubili su samo dvaput...
 Ronald Gorsic / CROPIX

Ovacije Tévezu, Argentina je pobijedila, ali zasjao je Kovačić! Interov nogometaš bio je spektakularan, pazite se ‘azzurri’, poručuje s naslovnice broja od četvrtka La Gazzetta dello Sport, a u naslovu izvještaja s prijateljske utakmice iz Londona poručuje: “Bila je to Tévezova večer, ali zvijezda je bio Kovačić”.

Ističe se da je “Hrvatska u početnom stadiju utakmice bila bolja u pas-igri zahvaljujući Kovačiću, asistentu Sharbiniju za 0-1” i da je Niko Kovač koristio “klasični i dinamični 4-4-1-1”, a da “nije zaigrao nitko od prvotimaca”, s naglaskom “nisu to ni Vrsaljko niti Kovačić”.

Izabran pravi stadion

“Ako su dobili poluvrijeme protiv svjetskog doprvaka s ovim sastavom, kakvi su im tek ostali”, zaplašio je čitatelje, ali i Gazzettine urednike koji daju naslove, izvjestitelj iz Londona Fabio Bianchi.

Što se tiče hrabrenja vlastite nacije, najtiražniji talijanski sportski dnevnik ističe da je izbor stadiona pravi “za crnu mačku poput Hrvatske”, jer na San Siru je Italija samo dvaput u 54 nastupa izgubila, a izbornik Antonio Conte jednom u sedam. “Skupi li se barem 50.000 navijača, ovaj stadion može utjerati strah u kosti svakome. Pobijedimo li Kovačevu bandu, eto nas na Euru 2016.”, piše novinar Mirko Graziano, a da ne bi bilo zabune, napomenimo ‘banda’ u ovom smislu znači ‘stranu’, ništa pejorativno...

Polako, Mario

Isti novinar bio je i na otvorenom treningu, na kojem je, gle slučajnosti, briljirao Mario Balotelli, kojeg je bio pun teren, ulazio je u duele, vraćao se u obranu, sve što inače rijetko radi u svoji klubovima. Kao da je doslovno shvatio Conteovo “sad se pokaži ili ćao zauvijek”. “Pazi, Mario, polako, ova lopta je bila dobra”, hrabrio je 24-godišnjeg Liverpoolova nestaška izbornik ‘azzurra’, a kao po dogovoru u podizanje morala uključio se i nasmiješeni kapetan Gigi Buffon: “Tako je, Mario!” A Balotelli nastavio kao da je “galvaniziran”...

- Kod Marija ne treba ništa popraviti. Nakon SP-a trebalo ga je samo resetirati i on je ponovno počeo raditi s velikom željom za uzvratom povjerenja. Nitko ga u svlačionici nije podsjetio da se sad pazi jer je ponovno pozvan, niti je za to bilo potrebe - referirao je Giorgio Chiellini, koji će tvoriti užu obranu s Ranocchijom i Ogbonnom te dodao:

- Svi smo tu da pomognemo jedni drugima jer za nas postoji samo momčad. I pobjeda nad Hrvatskom.

Antihrvatski treninzi

Na popodnevnom treningu u srijedu radili su se napadi na “dva hrvatska sustava, 4-2-3-1 i 4-3-3”, nakon otpadanja Verrattija organizator iz dubine bit će De Rossi, a trokut vezista zatvarati Candreva desno i Marchisio lijevo. Isprobavani su i Soriano umjesto Marchisija te El Shaarawy umjesto Di Sciglia na lijevom boku, no to su opcije B.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 04:52