REPOVI NAKON ODGODE

TAKTIZIRANJE Hajduk je htio igrati po kaljuži, a Modri samo na 'tepihu'

Dinamo je tehnički kvalitetniji i više mu odgovora dobar teren, ali taj isti Dinamo u pet dana mora dvaput u Split. Remeti se ritam treninga i igrači su umorniji
 Damir Krajac / CROPIX

- Mi smo htjeli, ali Dinamo nije... - bubnuo je kapetan Hajduka Mirko Oremuš. Tko bi rekao da se isti čovjek samo par trenutaka ranije, u društvu suca Bebeka i kapetana Dinama Šimunića, prošetao travnjakom i uvjerio da je Poljud pogodniji za vaterpolo nego za nogomet.

Ali posve je razumljivo da će se Oremuš poslužiti alibi-retorikom. Na tribinama je u tom trenutku bilo 25.000 promrzlih navijača i trebalo se nekako opravdati. Za razliku od njih, u Dinamu se nemaju kome opravdati. Oni bi bili najsretniji da je “kavez” na jugozapadu prazan...

Problemi s drenažom

No i laiku ispred televizora bilo je jasno da se na Poljudu u nedjelju nije moglo igrati. Nije to prvi odgođeni derbi, a čini se ni zadnji koji se odgađa. Drenaža je problem Poljuda još od Mediteranskih igara, a u kombinaciji s velikom količinom padalina i nedostatkom mehanizacije, travnjak postaje bazen!

Navijački folklor, sastavni dio derbija, odmah je ponudio teorije zavjere. Tako smo čuli da su domaćini namjerno onesposobili odvodne cijevi jer znaju da Dinamu ne odgovara loš travnjak, ali da su se, eto, malo preračunali.

Jednako tako, Dinamo je jedva čekao da Ivan Bebek odgodi utakmicu jer je Josip Šimunić dobio virozu, pa se lako moglo dogoditi da utakmicu na Poljudu počne stoperski tandem Jedvaj - Šimunović.

Sve u svemu: rekla-kazala. Jedina je istina da je derbi Hajduka i Dinama odgođen jer se odgovorna osoba (sudac Ivan Bebek) vodio pravilima nogometne igre i procijenio da na Poljudu nema uvjeta. Lopta na većini travnjaka nije odskakala od travnjaka i Bebek je poštovao pravilo.

Remeti se ritam

Kako se odgoda od 24 sata nije mogla provedesti iz sigurnosnih razloga, derbi je pomaknut za srijedu. Prednost? Pa i nema neke posebne u odnosu na nedjelju. Dinamo je tehnički kvalitetniji i više mu odgovora dobar teren, ali taj isti Dinamo u pet dana mora dvaput u Split. Remeti se ritam treninga i igrači su umorniji.

ZAŠTO DINAMU ODGOVARA ODGODA?

1. Tehnički kvalitetniji

- Dinamo njeguje pas igru, a za to je nužan tepih... Čim travnjak nije u dobrom stanju, Dinamo je u problemima. Najsvježiji je primjer onaj iz Gradskog vrta.

2. Bolest Šimunića

- Jurčić ionako ima problema sa stoperima, a u nedjelju ujutro Šimunića je napala viroza. Do srijede bi Joe trebao biti fit.

3. Atmosfera Poljuda

- Srijeda je radni dan i teško da će Poljud biti popunjen kao u nedjelju. Ne mislimo na navijače iz Splita, već na one koji su na Poljud stigli iz Hercegovine, Slavonije, Crne Gore... A lošija atmosfera znači vodu na Dinamov mlin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 03:47