ODABIR TAKTIKE

TAJNI PLAN TURAKA PROTIV HRVATSKE Lukavi Terim misli navaliti na Vatrene u Parizu?

Fatih Terim
 Burak Kara/Getty Images / Getty Images

Što Fatih Terim sprema Anti Čačiću? To je pitanje kojim se bave i turski mediji. Već je stara pretpostavka da će u Parizu u nedjelju zaigrati ista jedanaestorica koja je igrala i u Ljubljani protiv Slovenije. Međutim, potvrde nema.
Jasno, to su one insajderske informacije, no ipak svi oni ostavljaju mogućnost da Terim nečim iznenadi u zadnji tren.
Tako neki pišu o “tajnom planu” za Pariz, koji, dakako, sad više nije tajni, po kojemu će Fatih Terim napasti Hrvatsku na Parku prinčeva.

Napadačke opcije

Iako je uvriježeno mišljenje da će Turci na startu Eura protiv Hrvatske biti uglavnom orijentirani na obranu i onda pokušati kontrama ili prekidima doći do Subašićeve mreže, postoji velika mogućnost da Terim napravi upravo suprotno.
- Volim kad kontroliramo igru, volim kad imamo posjed lopte - nekoliko je puta tijekom priprema rekao Terim, ali je isto tako znao reći i da treba imati pripravnu i drugu opciju, kad protivnik ima loptu i kad treba biti čvrst.
No, očito je skloniji ovoj prvoj varijanti za prvu utakmicu.
“Terim je svjestan važnosti te prve utakmice, koliko je bitno ne izgubiti od Hrvatske. A svjestan snage veznog reda suparnika, koji kad ima loptu može pobijediti svakoga, na treninzima u Francuskoj uglavnom se bavi napadačkim varijantama i držanjem loptu”, pišu turski mediji.

Sredina nosi odluku

Kažu da je Terim posebnu pažnju pridao isječcima nastupa hrvatskih veznih igrača, pogotovo Modrića i Rakitića, da traži način kako ih zaustaviti i preuzeti sredinu terena te razviti napadačku formaciju.
- Sve su Terimove misli usmjerene na sredinu terena, tu će se voditi glavna bitka i odrediti pobjednik - govore Turci.
Tufan, Özyakup, Turan i Calhanoglu, to je četvorka koja bi trebala preuzeti glavnu ulogu u tom “ratu”, no adut može biti i Volkan Sen, koji je u drugom dijelu susreta u Ljubljani bio vrlo dopadljiv i opasan. U svakom slučaju iskusni stručnjak kuje neki plan, neko iznenađenje, vidjet ćemo što će skovati u preostala tri treninga.
A u napadu je sve izvjesniji nastup Buraka Yilmaza. Osim što je zabio gol Slovencima, odigrao je vrlo dobru utakmicu i - što je Turcima najbitnije - izdržao je fizički čitav susret. Otkrivena je tajna njegova oporavka, naime, Yilmaz i Arda Turan angažirali su liječnika Fenerbahčea Buraka Kunduracioglua koji je napravio nešto što im je obojici pomoglo u oporavku. Tretman je bio sveobuhvatan, a kratkom roku dao je rezultate, a s angažmanom Fenerova liječnika složio se i Terim koji već od ranije cijeni njegove rezultate. Očito, i ovaj put je pogodio dijagnozu i terapiju, pa je, eto, liječnik riješio dvojbe koje je izbornik imao u vrhu napada. Arda je, pak, donio ozljedu iz Barcelone, nije bila teška, ali on nije bio sasvim fit, a sad navodno jest.
Inače, glavna je vijest iz turskog kampa i dalje Emre Mor. Mladić je potpisao za Borussiju iz Dortmunda i priključio se treninzima reprezentacije. Svi su mu čestitali, Terim ga je poljubio u čelo i poželio mu sreću, a pritom je i rekao:
- On je jako talentiran igrač, Borussia je napravila odličan posao. No, pred njim je još puno posla, mora naporno raditi i skupljati iskustvo da postane pravi igrač - kazao je Terim, koji i dalje ima problema s transferima svojih igrača.
Sad je u izlogu i Volkan Babacan, vratar koji je briljirao u Ljubljani, a za kojega se jako zapalio Bešiktaš i želio bi ga dovesti ovoga ljeta.
- Htio bih da svi igrači do Eura riješe pitanje gdje će igrati iduće sezone, ali znam da to nije uvijek moguće - iskren je Terim.
Kako je krenulo, mogao bi svaki dan doći neki novi transfer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 23:36