TANKI ŽIVCI

Svaguša poludio na Vučevića, a onda ga smirila Špacina pobjeda

Pobjeda Hajduka protiv Slaven Belupa (5-0) na startu proljetnog dijela prvenstva našla se u drugom planu zbog sukoba predsjednika Joška Svaguše i šefa Omladinske škole Gorana Vučevića
Split, 120210.Poljud.Nadzorni odbor Hajduka na danasnjoj je sjednici izabrao novog trenera. Stanko Poklepovic tako ce zamijeniti Edoarda Reju na klupi splitskog kluba.Na fotografiji: predsjednik Hajduka Josko Svagusa i novoizabrani trener Stanko Poklepovic.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

SPLIT - Na domjenku upriličenom za juniore i kadete koji su nedavno u Umagu osvojili Kup Hrvatske, Svaguša je posve neprilično verbalno napao Vučevića, čak mu zaprijetio da će ga potjerati iz Hajduka.

UKLJUČITE SE U RASPRAVU O REGIONALNOJ LIGI

- Ja nisam ni sa kime u sukobu - kratko je kazao Svaguša ne želeći za medije govoriti o odnosima s Vučevićem.

Vučević je također zakopčan do grla.

- Nemam komentara o tom događaju - rekao je.

No, saznajemo da unatoč tome što je bio razočaran zbog postupka predsjednika Svaguše, Vučević neće odstupiti. S Hajdukom ima ugovor do ljeta 2011. godine i čvrst je u namjeri da nastavi svoj posao u Poljudu.

U omladinskoj školi Vučević je polučio određeni napredak u selekciji igračkog kadra i rezultatima. Izabran je još u vrijeme bivšeg predsjednika Mate Peroša, dobio je mandat da posloži trenersku hijerarhiju u omladinskoj školi te je sa svojim prvim suradnicima Zlatkom Vujovićem i Joškom Vlašićem postavio određene kriterije.

No, nesporazuma s upravom već je bilo u prošlosti. Ove zime buknula je afera s dvojicom mladih nogometaša Zulimom i Novakom koji su priključeni prvoj momčadi, a da ih nije predložio Vučević.

Bila je to odluka Svaguše i Ivice Šurjaka koji također želi držati pod kontrolom omladinski pogon, što mu spada i u opis posla kao članu uprave zaduženom za struku.

Tadašnji trener Edoardo Reja potvrdio je da Vučević nije predložio Zulima i Novaka koji su medijski bili zanimljivi jer su rodbinski vezani uz lokalne političke moćnike.

A Vučević je bio ogorčen zbog poteza uprave te je čak razmišljao o odlasku iz kluba jer mu je srušen autoritet i kriteriji koje je postavio.





Najnoviji nesporazum zbio se zbog najavljenog priključenja trenera Ive Šeparovića i Harija Vukasa u omladinski pogon. Vučević je bio spreman prihvatiti predložene trenere, držeći da su kvalitetni i da će od njih imati koristi, ali nije želio zbog toga potpisati otkaze drugoj dvojici trenera.

U genezi cijelog sukoba ime nešto i osobnih netrpeljivosti. Svaguša od početka ne trpi Vučevića, jer ga nije ni doveo u Hajduk. Nije mu čak niti čestitao nakon što su juniori i kadeti osvojili Kup Hrvatske. A očito ga je pogodilo što mu Vučević nije zahvaljivao u novinskim intervjuima. Svaguši nije najbolje legla niti Vučevićeva tvrdnja da Hajdukova škola u organizacijskom segmentu zaostaje barem dvije godine iza Dinamove. Bez obzira što je to notorna istina.

Svaguša je poznat po tome da lako plane i teško obuzdaje svoj temperament. Vučević pak nije tip koji ulazi u bilo kakve sukobe, ali ne dozvoljava uplitanje u djelokrug za koji je odgovoran.

- Ostao sam osupnut informacijom koja je tako destruktivna i rekao bih nemoralna, a doznao sam je iz medija. Ne znam što se točno dogodilo, ali držim da su to interne stvari, odnosi koji se moraju rješavati unutar zidova kluba - komentirao je trener Hajduka Stanko Poklepović.

Doznajemo da je upravo Špaco spasio stvar, važna pobjeda protiv Belupa ohladila je uzavrele glave i opustila živce Hajdukovih čelnika. Nakon prospavane noći odlučili su da nastavljaju zajedno dalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 12:38