POD RENDGENOM

SUPARNICI 50 DANA DO MUNDIALA Brazilski vratar brani u Kanadi, Chicharito brine Meksikance

 AFP

BRAZIL

Prvi vratar brani u Kanadi!?

Ozljeda Neymara? Ma kakvi, izbornika Brazila Luiza Felipea Scolarija i dalje najviše muče vratari! Pomalo smiješno i ironično zvuči da prvi vratar Brazila, najveće nogometne nacije svijeta, danas brani u Kanadi! Točnije, član je Toronta, kanadske momčadi pridružene američkoj MLS ligi. Iskusni Julio Cesar, dugogodišnji član Intera, te nekad ponajbolji vratar svijeta, danas je pri zalazu karijere. Tijekom jesenskog dijela sezone Julio Cesar nije se uspio nametnuti u Queens Park Rangersima (pored Roberta Greena), pa je formu uoči Mundiala potražio u MLS-u gdje je preselio u veljači. Sezona je tek počela, baš kao i Jefersonu, pričuvnom vrataru Selecaa, članu Botafoga.

Luiza Felipea Scolarija "muči" i Neymar. Zvijezda Brazila i ofenzivac Barcelone pauzirat će oko mjesec dana zbog ozljede koljena, no i sam je kazao kako njegov nastup na Mundialu nije upitan. No, u Brazilu ima i dobrih vijesti, Marcelo se od ozljede oporavio u pravo vrijeme, te će spreman dočekati Svjetsko prvenstvo. A pravu formu našao je i Hernanes, koji je dolaskom u Inter preporodio Nerazzurre, koji sada s pravom gledaju prema Europi.

KAMERUN

Problemi s Chedjouem i Enohom

Kamerun se također 50-ak dana prije Svjetskog prvenstva u Brazilu nalazi u određenim problemima. Izbornika Volkera Finkea muče problemi s dva važna igrača, braničem Aurelienom Chedjouem i veznjakom Eyongom Enohom. Aurelien Chedjou upisao je za svoj Galatasaray, u posljednjih 12 tek dva nastupa, a prvotni problemi krenuli su s njegovim leđima. No, te su se poteškoće otegnule, pa je za Chedjeoua vjerojatno i završena sezone. Riječ je o standardnom braniču Kameruna koji je tijekom kvalifikacija propustio tek jedan susret zbog kartona.

Eyong Enoh je veznjak Ajaxa koji ovu sezonu odrađuje na posudbi u turskom Antalyasporu. Enoh je u posljednje vrijeme također neizostavan član vezne linije Kameruna, no posljednja četiri kola turskoga prvenstva propustio je zbog ozljede butnog mišića. Zahvalni veznjak bit će spreman za Mundial, no pitanje je hoće li uhvatiti potrebnu formu.

Kamerunska "pozitivna priča" je svakako Samuel Eto'o kojeg je Jose Mourinho dolaskom u Chelsea "preporodio". Kapetan Kameruna uhvatio je željenu formu, pa će i u Brazilu biti glavna napast za suparničke obrane.

MEKSIKO

Chicharito (i dalje) izvan momčadi

Meksički izbornik Miguel Herrera otprilike je već definirao igrački kadar s kojim će se pojaviti u Brazilu. A, očito je, Herrera mnogo više vjeruje domaćim igračima iz meksičke lige, nego "strancima" koji kruh zarađuju igrajući u Europi. Miguel Herrera na Mundial definitivno neće voditi Carlosa Velu, sjajnog ofenzivca Real Sociedada, dok bi se Guardado (Bayer Leverkusen), Ochoa (Ajaccio), Dos Santos (Villarreal), Moreno (Espanyol), Hernandez (Man. United), Reyes i Herrera (oba Porto) ipak trebali naći u Brazilu. No, pitanje je s kakvim ulogama...

Miguel Herrera javno je kazao kako će u Brazilu igrati igrači koji se nalaze u željenoj formi. To se, prije svega, odnosilo na Javiera Hernandeza, napadača Manchester Uniteda koji ove sezone ima skromnu minutažu. Omaleni Chicharito ove je sezone u dresu Crvenih vragova upisao 21 prvenstveni nastup, ali i samo 722 minute (u prosjeku 34 minute po utakmici). U toj je minutaži zabio tek četiri pogotka, i očito je kako mu ni Moyes (srećom napustio United), ali ni izbornik Herrera do sada nisu vjerovali. Meksički mediji tvrde kako su danas ispred njega Giovanni Dos Santos i Oribe Peralta, jedan od najboljih strijelaca domaće lige. A zanimljivo, veliku minutažu za Peraltu zagovara i veći dio meksičke nogometne javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 16:00