PRESUDIO MU 'TIĆ'

Štimac: Nisam sretan što se Tičinović iskazao na meni

 Joško Ponoš / Cropix

SPLIT - Drago mi je zbog Tičinovića, ali nisam najsretniji što se iskazao baš protiv mene – komentirao je Igor Štimac nakon što je na Poljudu Hajduk pobijedio Zagreb s 4-1 i plasirao se u polufinale Kupa Hrvatske.

Štimcu je s dva gola presudio njegov “Tić”, 18-godišnji Mario Tičinović kojeg je baš on otkrio, a o njegovo karijeri skrbi brat mu Damir Štimac.

- Tičinović je izuzetan potencijal koji je predoređen da bude jedan od glavnih igrača Hajduka. Drago mi je da je odigrao savršenu partiju i da je otvorio oči onima koji su ga držali na tribinama ili na klupi za pričuve – dodao je Štimac.

Tičinović je odigrao domljivu partiju sve do 66. minute kada je napustio teren zbog ozljede. Zabio je dva gola, jedan atraktivniji od drugoga. U 39. minuti na asistenciju Tomasova lobao je Skendera s ruba kaznenog prostora, a u 53. minuti rasparao je mrežu Zagrebova čuvara mreže snažnim udarcem s lijeve strane.

- Zadovoljan sam kako sam odigrao ovu utakmicu. U prvom poluvremenu dosta smo se mučili, Zagreb je dobro stajao, imali su i neke šanse, a nama je teško bilo igrati protiv vjetra. U 2. poluvremenu špina nam se otvorila – rekao je nakon utakmice Tičinović.

Izišao je s terena jer je dobio udarac u lice. Ispalo je na kraju da su Hajdukova trenera Edoarda Reju spasili igrači kojima je manje vjerovao, igrači kojima nije ukazivao veliku minutažu. Tičinović i Tomasov. Tičinović je bio egzekutor, a Tomasov paker, asistent.

- Tomasov mora stalno ovako igrati. On je stalna opasnost, često je u prigodi za gol. Još da je zabio odigrao bi savršenu partiju – ustvrdio je Reja poslije utakmice.

Onda bi igrao u Barceloni, a ne u Hajduku, dodali bismo. Stvarno je Tomasov bio nezadrživ, bježao je svojim čuvarima kao od šale, činilo se kao da je stalno u gol-šansi. Ali neće ga gol. I to je problem koji mora riješiti.

- Kad stekne još malo sigurnosti i samopuzdanja, Tomasov će biti još bolji. Sretan sam zbog tih mladih igrača, pokazali su da imaju potencijal, da mogu nositi Hajduka. Dao sam svima šansu, Tičinović i Tomasov su je iskoristili.

Reja je priznao da je bio malo zabrinut u prvom poluvremenu jer stvari se nisu odvijale kako su se dogovorili u svlačionici.

- Zagreb je ušao s puno više želje, bili su konkretniji i opasniji od nas – priznao je Reja.

- Imali smo neke dobre šanse, ali nam se nije dogodio gol. Kad je Hajduk poveo onda su stvari otišle drugim tijekom. Nama je bilo teško vaditi se, hvatati rezultat. Ipak imam mladu momčad koja još nije dorasla takvim situacijama. Sve su to momci između 18 i 20 godina. U svakom slučaju čestitam Hajduku i želim im da osvoje Kup Hrvatske – zaključio je Štimac.

Stvarno su utakmicu obilježili prekrasni golovi. Potez utakmice djelo je Hajdukova kapetana Srđana Andrića, njegov gol iz slobodnjaka sa 25 metara prava je majstorija. Zagreb je zabio gol preko Jurendića, a točku na i stavio je Ibričić u 74. minuti još jednim prekrasnim golom. Ibričić nije iskoristio penal u zadnjoj minuti, pokušao je “panenku” ali je pogodio gredu. Reja se oprostio od igrača nakon utakmice te im je poželio ugodne blagdane. Nagrađen je aplauzom, rastanak je protekao u pozitivnoj atmosferi. Opet će se okupiti 10. siječnja, a vidjet ćemo u kakvom sastavu. Reja je naglasio da još nijednog igrača nije otpisao.

– Moj posao je dati ocjenu o svakom igraču, a Šurjak će u ime kluba raditi spisak – rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 04:34