LIGA 16 NA IZDAHU

Štimac: Ne ruše ligu jer je loša, već zbog mene

Idejni začetnik Lige 16 obrušio se na kritičare
Zagreb, 170609.Hotel WestinPress konferencija povodom izbora novog predsjednika Udruge profesionalnih klubova prve hrvatske nogometne lige, Roberta Markulina (direktor NK Slaven Belupo).Na slici: Robert Markulin i dosadnji predsjednik Igor Stimac.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX

ZAGREB - Nije mi jasno kako se čovjek za kojeg vlastiti šef tvrdi da je poltron, ulizica i da nema karaktera može javiti kada je u pitanju Liga 16. Odakle mu obraz? - rečenica je kojom se Igor Štimac bez dlake na jeziku dotakao Damira Vrbanovića, a povod je bojazan direktora Dinama za regularnost natjecanja.

Vrbanović: Ligi 16 prijeti kolaps i neregularan kraj

- Neka se ljudi poput njega i Laljka maknu iz našeg nogometa, pa će vidjeti u kojem će smjeru krenuti. Pa zar nisu najveći uteg klubovi poput Croatije, Lokomotive i Intera koji zajedno imaju 672 gledatelja. Ili su imali nerealne ambicije ili su na nečijoj sisi. Da Inter vodi onaj stari Laljak, klub ne bi imao problema. Uostalom, osvajao je i trofeje...

Neki će reći da je upravo Štimac pogazio načela Lige 16 dovodeći strance u Zagreb.

- Imamo 11 igrača u prvoj momčadi koji su ponikli u Zagrebu. Da, doveli smo Jefthona koji je najbolji stranac HNL-a i pomoći će mladima u sazrijevanju. Nismo ga platili ni kunu, za razliku od onih koji daju milijune za igrače koje će u polusezoni poslati kućama.

Štimac zna odakle “vitar puše”.

- Pa nije pad gledanosti vezan uz Ligu 16, već uz notornu glupost s terminima te uz loše stanje u Dinamu i Hajduku. Moramo shvatiti da “oni” nisu jedini. Da tu postoje i Osijek, Cibalija, Karlovac, Zagreb... Međutim, oni se doživljavaju isključivo kao servis za mlade igrače kojima se za potpis ugovora obećava mjesto u reprezentaciji.

Konkretan primjer je izostao.

- Ima ih ‘mali milijun’.

“Njima” će trener Zagreba jasno i poručiti:

- Malo se manje bavite borbama za prevlast u sudačkoj organizaciji, a više nogometnim sredinama koje su se izgubile, a trebaju našem nogometu. Trebamo oživjeti Dubrovnik, Slavonski Brod, Sisak, Veliku Goricu... Klubove poput Splita - smatra Štimac koji se dotakao izvješća o financijama.

- To je laž koja graniči sa znanstvenom fantastikom. Vlastiti problemi pokušavaju se prekriti lažima. Baš mi je interesantno kako se Vrbanović sada našao brinuti. Gdje je bio proteklih desetak godina? Posebno u vrijeme dok je bio na čelu Udruge. Najsmješnije je što se o novcu brinu oni koji se najviše rasipaju. Predlažem da sav državni novac koji dolazi u nogomet ide u kasu Udruge i neka se ravnomjerno podijeli klubovima. Pa da vidimo kakvo bi stanje na ljestvici tada bilo.

Na kraju i zaključak.

- Oni ne ruše Ligu 16 jer je loša, već zato što je to projekt Igora Štimca. A s takvim ćemo razmišljanjima završiti u amaterizmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 21:21