DUDU ASISTIRAO

Srna igrač utakmice u pobjedi Šahtara nad Dinamom

Nogometaši Šahtara svladali su kijevski Dinamo 2-0 u derbi-utakmici ukrajinske Premierlige i s nova tri boda sa svoje Donbas Arene učvrstili vodstvo na ljestvici.

Utakmicom najjačih ukrajinskih nogometnih momčadi okončano je 12. kolo tamošnjeg prvenstva nakon kojega Šahtar predvodi poredak s 31 bodom, dok drugoplasirana kijevska momčadi sada ima pet manje.

Kapetan Šahtara Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta u šestoj uzastopnoj domaćoj pobjedi svoje momčadi protiv Dinama za kojeg je Ognjen Vukojević (spasio jedan gol na utakmici) također odradio cijelu minutažu. Dva su se hrvatska nogometaša istovremeno upisala i u sučevu bilježnicu nakon što je Vukojević prekršajem vrijednim žutoga kartona zaustavio Srnu, zbog čega se ovaj i obratio sucu što je dovelo i do njegove javne opomene.

Eduardo da Silva u igru je za vodeću momčad ukrajinskog prvenstva ušao u 60. minuti utakmice. Zamijenio je na travnjaku Jadsona.

Dodajmo i da je na Srni, u 89. minuti utakmice, drugi žuti karton i isključenje zaradio Marakonac Badr El Kaddouri. Isti je igrač po prvi puta javno opomenut samo desetak minuta ranije zbog udaranja Srne kopačkom u lice.

Golove za Šahtar postigli su Adriano i Teixeira. Darijo Srna imenovan je igračem utakmice.

Ukrajinska Premierliga, 12. kolo, nedjelja:

Šahtar – Dinamo 2-0

Sevastopolj – Krivbas 2-2

Karpatij – Metalist 0-1

Redoslijed: 1. Šahtar 31, 2. Dinamo Kijev 26, 3. Dnjipropetrovsk 23, 4. Metalist 22...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 20:12