DESTRUKCIJA IGRE

Špaco: U Splitu ćemo na Dinamo udariti hajdučki!

 Jakov Prkić / Cropix

Stanko Poklepović na Maksimiru je ostvario rezultat koji je želio. Nije izgubio utakmicu, a njegova taktika pokazala se opravdanom i učinkovitom. Poklepović je očitao taktičku lekciju Jurčiću, a sad se mora ispričavati zbog Hajdukove defanzive, nogometne dekadencije kako je to opisao Dinamov trener.

- Kad utakmica završi s nulom na kraju, to je razočaravajuća predstava za oba suparnika. Nisam želio da moja momčad igra samo destruktivno, ali je tako djelovalo. Naš je problem bio što nismo uspijevali napraviti više u konstrukciji igre, imali smo previše tehničkih pogrešaka i loših dodavanja. Postavio sam piriju (lijevak, nap.a.), dao sam loptu njihovim centarhalfovima da oni vode igru, a mi smo tražili prilike iz kontre. No, ta naša lopta je zapinjala, igra nije tekla... Ipak, svojim igračima mogu samo čestitati jer su se srčano borili.

Poklepovićeva taktika bila je za jednokratnu upotrebu, a u revanšu na Poljudu neće moći postaviti igru bez klasičnog napadača.

- Ne očekujete od mene da odgovaram hoćemo li biti strpljivi ili ofenzivni. Pokušat ćemo igrati tako da dobijemo Dinamo. Sigurno ćemo morati biti bolji u stvaranju igre i realizaciji.

Bili ste nezadovoljni Anasom Sharbinijem?

- Nezadovoljan sam jer sam mu otvorio prostor, a on ga nije koristio. No, Anas je investicija koju ne mogu tek tako baciti i otpisati, nego ga moram dovesti u stanje da vrijedi jednako ili više od onoga koliko ga je Hajduk platio.

Poklepović ima problem s ozlijeđenim igračima, Andrić, Maloča pa i Skoko su upitni. J. Buljat treba odraditi kaznu zbog crvenog kartona.

- Imamo igrače koji ih mogu zamijeniti već protiv Varteksa. Najteže mi je što nisam mogao izvesti planirane zamjene jer su događaji na terenu tražili drugačije reakcije. Zagrijavao sam Cernata, ali zbog isključena i ozljeda morao sam posegnuti za drugim rješenjima.

Kako ocjenjujete suđenje?

- Pokazao bih samo detalj koji puno toga govori: Mandžukić se ponašao vrlo bezobrazno, više je on istukao Pandžu, nego ovaj njega. Rekao bih da nije bio isti kriterij za obje momčadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 20:16