POLJUDSKI TRENERI

Špaco je s Hajdukom izgubio samo 7 bodova

Analiza učinka petorice ovosezonskih stručnjaka koji su vodili splitsku momčad s klupe
Split, 160310.Stadion NK Hajduka u PoljuduSusret bivseg trenera NK Hajduka Edoarda Reje, kondicijskog trenera Luigija Febrarria i sadasnjeg trenera NK Hajduka Stanka Poklepovica. Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

74 % (20 bodova)

Stanko Poklepović - na korak do Kupa i druge pozicije

Poklepović je vodio Hajduk u devet prvenstvenih utakmica. Od mogućih 27 osvojio je 20 bodova, što je učinak od 74 posto. Pod Špacinim vodstvom Hajduk je u prvenstvu ostvario šest pobjeda, dva remija te jedan poraz u prvenstvu. Poklepović je prošao Dinamo u polufinalu Hrvatskog nogometnog klupa (0-0; 1-0), a nakon pobjede u prvoj utakmici na Poljudu protiv Šibenika (2-1) na korak je do trofeja.

S. BELUPO 5-0, Inter 3-0, RIJEKA 1-1, Lokomotiva 1-2, VARTEKS 2-0, Zagreb 1-1, CIBALIA 2-1, ISTRA 1-0, Šibenik 1-0.

67 % (26 bodova)

Edoardo Reja - stabilizirao dezorijentiranu momčad

Talijan Reja preuzeo je momčad u teškoj situaciji nakon ispadanja od Žiline i lošeg starta u prvenstvu. Reja je tražio najbolji sustav igre, ali i igrače koji će provesti njegove ideje na terenu. Vodio je Hajduk na 13 utakmica, od 39 mogućih bodova osvojio je 26 bodova (osam pobjeda, dva remija i tri poraza), što je statistički učinak od 66 posto. Reja je dovukao Hajduk do sedme pozicije u prvenstvu, a u rezultatskom smislu važan je plasman u polufinale Kupa.

Rijeka 0-2, LOKOMOTIVA 1-0, Varteks 3-0, ZAGREB 2-0, Cibalia 0-0, Istra 1-0, ŠIBENIK 0-1, Karlovac 0-1, DINAMO 2-1, Međimurje 1-1, C. SESVETE 6-0, OSIJEK 1-0, Zadar 2-1.

0% (0 bodova)

Ivica Kalinić - doživio srčani udar zbog poraza od Žiline

Bio je trener Hajduka samo na jednoj utakmici, i to na revanšu pretkola Kupa Uefe protiv slovačke Žiline. Hajduk je izgubio, a na toj utakmici Kalinić je doživio srčani udar. Danas je opet u stožeru Hajduka, na mjestu sportskog direktora. Bez nastupa u prvenstvu.

17 % (1 bod)

Joško Španjić - diskretni asistent za prijelazno razdoblje

Španjić je uskočio u prijelaznom razdoblju kad je Hajduk tražio nasljednika za Antu Mišu. Dok nije iz Šibenika doveden Ivica Kalinić, Španjić je vodio Hajduk na dvije utakmice, a osvojio je jedan bod. Diskretni, ali vrijedni asistent bio je u Mišinu i Rejinu stožeru, a danas je prvi pomoćnik Stanka Poklepovića.

Slaven Belupo 1-2, INTER 2-2.

17 % (1 bod)

Ante Miše - podnio ostavku nakon drugog prvenstvenog kola

Podnio je ostavku već nakon drugog kola, poslije poraza od Zadra (0-1) na Poljudu. Miše je loše startao u prvenstvu, osvojio je samo bod u početna dva kola, a upisao je remi 1-1 u europskoj utakmici na gostovanju kod Žiline. U svojim boljim danima, kada je nizao pobjede, uz Mišu se vezivao epitet Mister 100 posto, a ove sezone od mogućih šest osvojio je samo jedan - učinak 17 posto.

Osijek 1-1, ZADAR 0-1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 08:20