DERBI NA POLJUDU

SOUDANI: 'Divim se Hajduku i znam da će biti napeto'; ČOP: 'Ne želim pričati o derbiju!'

Hrvat, Čileanac i Alžirac za Dinamo su dosad zabili 55 golova i tu brojku namjeravaju povećati
 Ronald Goršić / CROPIX

U SAD-u postoji Route 66, cesta koja se izvorno prostirala od Chicaga do Los Angelesa. Dinamo ima svoju “Route 55”. Tim golgeterskim putem od početka sezone jure tri modra napadača, Čop, Fernandes i Soudani koji su od početka sezone ukupno postigli 55 golova! Duje je u svim natjecanjima zabio 25, Junior i El Arbi Hillel po 15. U HNL-u je ovaj trojac od 57 modrih pogodaka zabio 37, Čop 15, Soudani 12 i Fernandes 10. To su brojke, sjajna statistika udarnog trojca plavog napada.

Dinamovi golgeteri do kraja sezone žele utrpati što više golova u suparničke mreže te tako prijelazni rok dočekati s potpuno “nabildanom” statistikom.

Posebno se spremaju za subotnji okršaj s Hajdukom. Znaju da su golovi u El Croaticu najvažniji, da se o njima priča još dugo nakon derbija, da se oni posebno pamte. Gledali smo trening Modrih koji je bio usmjeren prema vječnom derbiju. Sva trojica zabijali su iz svih pozicija, bili su odlično raspoloženi, šalili su se, zabavljali raznim kombinacijama i udarcima. Na kraju vježbanja, pozirali su našem fotoreporteru, želeći vizualno dočarati svojih 55 golova ove sezone, sva trojica su prema fotoaparatu gurnuli pet prstiju. To se nije dopalo treneru Dinamovih vratara Miralemu Ibrahimoviću koji je poskočio.

- Nemojte pokazivati 5 prstiju! Ne treba nam to, ispast će da provociramo Hajduk zbog onih naših 5:0 u Kupu. Atmosfera će ionako biti “nabrijana”, nije je potrebno dodatno potpaljivati.

Oprezan je Ibrahimović, ali eto, objašnjavamo sad svima koji misle da je to provokacija, da nikome od Dinamovih igrača to nije bilo na pameti. Želio je naš fotoreporter da Fernandes i Soudani podignu Čopa na ramena, kako bi pokazali da je ipak on najbolji strijelac Dinama, ali Fernandes se samo nasmijao i kazao.

- Nećemo ga dizati na ramena, prvenstvo još nije gotovo, tko zna tko će na kraju završiti na ramenima.

Soudani nije imao nikakvih problema s Čopom “na leđima”.

- Pusti, Juniore, idemo ga podići, nek’ se veseli, zasad...

Na kraju ga ipak nisu podigli...

Pitali smo plave golgetere da kažu nešto jedan o drugome. Što bi svaki od njih uzeo od svoga kolege, koju bi pozitivnu nogometnu karakteristiku želio imati, a koja je izraženija kod ostalih?

- Ništa ne bih želio od njih, Fernandes i Čop su katastrofa!

To je rekao Soudani, gušeći se od smijeha.

- Da, da, ti si kao nešto bolji - uzvratio je Fernandes.

Onda su krenuli ozbiljnije.

- Nas trojica smo zaista napravili veliki posao ove sezone. Zabili smo mnogo golova, imamo veliko samopuzdanje, baš nam ide - veli Duje Čop.

Fernnades se ubacio u razgovor:

- Nije to kraj naše serije, sigurno se nećemo zaustaviti na brojci 55.

Čop je otkrio što bi uzeo od kolega iz napada:

- Htio bih imati Fernandesovu brzinu i lijevu nogu od Soudanija!

Fernandes je onda sve opet bacio na šalu.

- Ja bih od Čopa uzeo njegovu djevojku, ha, ha, ha...

Alžirac ne bi djevojku, on kaže:

- Čopu bih otkinuo desnu nogu pa je stavio umjesto svoje, a isto tako volio bih imati tako dobar slobodni udarac kao Duje.

Fernandes drži da je najveća snaga Dinamova napada zapravo suradnja njih trojice.

- Zabili smo tako mnogo golova jer stalno surađujemo, tražimo jedan drugoga, nas trojica smo baš savršeni napadački trojac! Dali smo ogroman doprinos momčadi.

Na pitanje koliko golova misle zabiti do kraja prvenstva, nismo dobili konkretan odgovor.

- Teško je to kazati, ali mislim da će ih biti još dosta.

U subotu je na Poljudu praznik hrvatskog nogometa, svaki sudar Hajduka i Dinama je poseban doživljaj. Što trojac predviđa na Poljudu, hoće li Dinamo pobijediti i definitivno “zabetonirati” deveti uzastopni naslov prvaka Hrvatske?

- Oprostite, ja ne govorim o Hajduku i derbiju, to znate - kazao je Čop.

Soudani se opet počeo smijati.

- Ha, ha, ha, boji se Duje da ne dobije batine u Splitu!

Nakon te rečenice, Soudani je kazao kako prilično respektira Hajduk:

- Hajduk nas sigurno želi pobijediti. Sve će dati kako bi u tome uspjeli. Međutim, mi idemo po pobjedu u Split, prvi smo, najbolji smo. Uvjeren sam da ćemo trijumfirati i onda sa 13 bodova prednosti u odnosu na Splićane mirno čekati završetak prvenstva.

Fernandes je dodao:

- Od kad sam došao u Dinamo, svi su mi uvijek govorili da je derbi s Hajdukom najbitniji. Soudani je sve rekao, idemo se u Split nadigravati i uzeti sva tri boda. Hoću li zabiti? Nije bitno, neka zabije i Ježina, samo da se vratimo s pobjedom. Kad pobijediš najvećeg konkuretna, onda je i naslov prvaka slađi!

Koga najviše respektiraju od Hajdukovih igrača?

- Ne bih nikoga posebno izdvajao. Hajduk je najjači kao momčad - veli Fernandes

Soudani nadodaje kako on respektira sve momčadi u HNL-u.

- Za ovo vrijeme koje sam proveo u Dinamu shvatio sam da je Hajduk veliki klub, s ogromnom tradicijom. Čitao sam o njihovoj povijesti, zaista je fascinantna. Dinamo i Hajduk se dva najveća kluba u Hrvatskoj. Veselim se sjajnoj atmosferi u Splitu, ali isto tako znam da postoje napetosti. Želio bih da sve protekne u sportskom ozračju.

Čop se nije izjasnio.

- Ne pričam niti o tome... .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 21:28