MAMIĆ BEZ LIJEVOG BEKA

SLOMIO KOST U STOPALU Dinamo bez Pivarića do kraja sezone: 'Odmah sam znao da je nešto puklo...'

'Našao sam se u sendviču između dva igrača, probao sam se izboriti za prostor, krivo doskočio i eto...'
 Ronald Gorsic / CROPIX

Dinamo će proljetni dio sezone morati završiti bez Josipa Pivarića. Veselje u “modrom” taboru zbog pobjede nad norveškim Oddsom bilo je kratkotrajnog daha. Već jutro poslije je pregled magnetskom rezonancom u bolnici u Murciji pokazao kako je Josipu Pivariću pukla metatarzalna kost, što znači da je lijevi bek izgubljen do kraja sezone.

- Ma odmah sam znao da je pukla, ali ljudski je bilo nadati se - kazao je Pivarić kojem je ovo četvrti lom malene kosti smještene u stopalu noge. Bol nije pretjerana, ali je izrazito neugodna.

- Ne znam što bih rekao. Tužan sam i razočaran. Sada sam uhvatio cimera Antolića koji je također četiri puta lomio istu kost. Nadam se da ćemo obojica stati na tome - pokušao se našaliti Pivarić iako mu je najmanje bilo do humora.

Prema prvom dogovoru, Pivarić bi već u četvrtak trebao odletjeti za Zagreb gdje ga čeka operacija a potom višemjesečna rehabilitacija.

- Zapravo još nismo odlučili kako ćemo liječiti ozljedu, ali sve mi se čini da idem pod nož. U nogu će ići šaraf i to je najsigurnija varijanta. Naime, prije godinu i dva mjeseca sam na istom tom mjestu imao identičan lom.

Oporavak bi u njegovu slučaju trebao trajati nekoliko mjeseci. U najboljoj varijanti, Pivarić će biti spreman za početak priprema koncem lipnja.

- Najviše mi je krivo što sam se fantasično osjećao na ovim pripremama. Nije mi bilo tako dobro još od 2013. kada sam dobio poziv u reprezentaciju zbog forme i igre. U ovoj sezoni sam dobio kontinuitet i pun očekivanja sam krenuo prema proljeću. Međutim, dogodilo se ovo - priča nam Pivarić.

Najbizarnije od svega je što se ozljeda dogodila u posljednjim sekundama prvoga dijela utakmice s Oddsom.

- U zadnjoj minuti. Našao sam se u sendviču između dva igrača, probao sam se izboriti za prostor, krivo doskočio i eto. Ma, rekao sam doktoru da je sigurno puklo - opisao je Pivarić nezgodan trenutak koji ga je lišio ostatka sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 15:40